Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 21:43

Αντίο στη Φώφη Γεννηματά

Γράφτηκε από την

Του Δηµ. Χριστοφιλόπουλου, καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Φώφη Γεννηματά έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την γνώρισα ως Καθηγητής της κατά τη διάρκεια των σπουδών της. Ηταν μια προσωπικότητα έντονη και έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον για το μάθημά μου δηλαδή το φυσικό και το πολιτιστικό περιβάλλον. Η Φώφη δεν ήθελε αρχικά να ασχοληθεί με την πολιτική αλλά το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούσε την
έσπρωξε στο να το ακολουθήσει. Μετά την λήψη του πτυχίου της πίστευα πως θα μπορούσα να την πείσω να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στις πολιτικές επιστήμες και ειδικά στον τομέα της οικολογίας. Ομως η έντονη προσωπικότητα του πατέρα της Γιώργου Γεννηματά την έκανε να αγαπήσει και να ασχοληθεί με την πολιτική.
Κάθε φορά που ερχόταν στην Καλαμάτα θεωρούσε καθήκον της να συναντήσει τον καθηγητή για να συζητήσουμε διάφορα θέματα γενικού ενδιαφέροντος. Πριν ένα χρόνο περίπου μου εκμυστηρεύθηκε ότι δεν είναι καλά στην υγεία της γι’ αυτό και την προέτρεψα να πάει στην Αμερική για εξετάσεις. Κατά την επιστροφή της συναντηθήκαμε αρκετές φορές. Προσπαθούσα να την πείσω να αφήσει την πολιτική για να ασχοληθεί ολοκληρωτικά με την υγεία της διότι δεν μου άρεσαν τα αποτελέσματα των εξετάσεών της. Ομως η Φώφη είχε χαράξει την πολιτική πορεία της και όταν εκλέχθηκε Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αφοσιώθηκε σε αυτήν σε βάρος της υγείας της.
Δεν με εκπλήσσει αλλά με θλίβει βαθύτατα η εξέλιξη της υγείας της. Δεν θα προσθέσω κάτι άλλο για την πολιτική της καριέρα γιατί ήταν αξιοθαύμαστη. Η ακεραιότητα του χαρακτήρα της, η καλοσύνη, η απλότητά της, ήταν τα μεγάλα προτερήματα της προσωπικότητάς της που την έκαναν να αγαπηθεί από αντιπάλους και φίλους. Φώφη μου θα σε αγαπώ και θα σε θυμάμαι πάντα! Νομίζω το κενό που αφήνεις είναι μεγάλο και δυσβάσταχτο για όλους αυτούς που σε γνώρισαν.