Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021 21:23

Γιατί ψηφίζω Γιώργο Παπανδρέου για πρόεδρο στο Κίνημα Αλλαγής

Γράφτηκε από την
Γιατί ψηφίζω Γιώργο Παπανδρέου για πρόεδρο στο Κίνημα Αλλαγής

 

Ως πρωθυπουργός το 2009-2011, κληρονομώντας ένα δυσθεώρητο χρέος από την κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή της ΝΔ, έστησε με τους δανειστές μας έναν μηχανισμό στήριξης που μέχρι τότε δεν υπήρχε, προκειμένου να αποτρέψει την άτακτη χρεοκοπία της χώρας και την έξοδο της από το ευρώ.

Την ίδια στιγμή, οι αντίπαλοι του Σαμαράς, Τσίπρας κλπ., ήταν με τους αγανακτισμένους στις πλατείες, τάζοντας σκίσιμο των μνημονίων και επαναφορά στην προτεραία κατάσταση. Πράγμα το οποίον όχι μόνο δεν συνέβη όταν έγιναν πρωθυπουργοί αλλά απεναντίας έφεραν ο καθένας τους το δικό τους δεύτερο και τρίτο μνημόνιο.

Επί πρωθυπουργίας του τόλμησε και έβαλε πρόστιμο πάνω από 1 δις ευρώ, για τριγωνικές συναλλαγές σε μεγαλοβιομήχανους και εφοπλιστές, άσχετα αν οι επόμενες κυβερνήσεις το διέγραψαν!

Έβαλε τον Μπεο φυλακή, για αυτό όταν ο ΓΑΠ αργότερα πήγε στο Βόλο τον προπηλάκισε!

Φόρεσε στον μακαρίτη τον Γιώργο Κουρή χειροπέδες για τα χρέη του ΑΛΤΕΡ!

Αρνήθηκε τραπεζικό δάνειο στον Ψυχάρη του ΔΟΛ, πράγμα ανήκουστο μέχρι τότε, άσχετα αν οι επόμενες κυβερνήσεις του το έδωσαν!

Θέσπισε τις κοινές τραπεζικές μετοχές με ψήφο του Δημοσίου για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των Τραπεζών τρομοκρατώντας τους τραπεζίτες, άσχετα αν οι επόμενες κυβερνήσεις τις έκαναν προνομιούχες χωρίς ψήφο φέρνοντας έτσι τον αφελληνισμό τους.

Με νόμο της κυβέρνησης του, προστάτευσε την πρώτη κατοικία από πλειστηριασμούς, άσχετα αν οι επόμενες κυβερνήσεις τον αποδυνάμωσαν και έστειλαν τους αδύναμους δανειολήπτες στα αδηφάγα fants, χωρίς μάλιστα να τους δώσουν δικαίωμα εξαγοράς του δανείου τους με ευνοϊκούς όρους, όπως έγινε στην Κύπρο και αλλού.

Έκοψε τις θηριώδεις απολαβές επωνύμων δημοσιογράφων και παρουσιαστών στην δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ, που για πρώτη φορά παρουσίασε κέρδη!

Με την διαύγεια και τον οικονομικό εισαγγελέα, έκοψε την μάσα και τρόμαξε τα τρωκτικά του δημοσίου χρήματος!

Με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, κέρδισε η χώρα ετησίως 2,5 δις ευρώ, δηλαδή έναν ΕΝΦΙΑ περίπου ακόμη, εξ ου και η οργή και το μίσος των φαρμακοβιομηχανων!

Έβαλε ΕΝΦΙΑ στην Εκκλησία άσχετα αν οι επόμενες κυβερνήσεις τον κατήργησαν!

Για την διετία που ήταν πρωθυπουργός καμιά αναφορά για σκάνδαλο δεν υπήρξε!

Για αυτό και για άλλα πολλά που έκανε τον έχουν στην μπούκα και τον κυνηγούν ακόμη!

Για αυτό και τώρα μετά την πολιτική δικαίωση του, φοβούνται την επιστροφή του στην ηγεσία της Δημοκρατικής παράταξης!

Στις εκλογές της Κυριακής ξέρουμε πολύ καλά όλους τους υποψήφιους προέδρους του ΚΙΝΉΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Μετράμε υποδοχές και αντιδράσεις που προκάλεσαν οι υποψηφιότητες των, τόσο από προοδευτικούς πολίτες όσο και από τα καθεστωτικά, πολιτικά, τραπεζικά και μιντιακα κέντρα εξουσίας.

Σκεφτόμαστε ποιος από αυτούς αλλά και από άλλους πολιτικούς χώρους, μπορεί αν χρειαστεί να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει στον Μπάιντεν, στον Μακρόν, στον Σολτς (διάδοχος της Μέρκελ) και σε όλους τους ισχυρούς της γης, πέραν του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Επιλέγουμε αυτόν που τον γνωρίζει και τον αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα και του οποίου η υποψηφιότητα προκάλεσε τον μεγαλύτερο θόρυβο, αμηχανία και αναταραχή σε όλους τους παραπάνω κύκλους.

Επιλέγουμε αυτόν που με τον νεωτερικό και προοδευτικό του λόγο, αποδεικνύει ότι είναι πολύ πιο μπροστά από όλους, πράγμα που του το αναγνωρίζουν εχθροί και φίλοι.

 

Επιλέγουμε αυτόν που φέρνει ελπίδα και αισιοδοξία στους πολίτες, φόβο και ανησυχία στους εχθρούς και αντιπάλους δεξιά και αριστερά.

Επιλέγουμε αυτόν που μπορεί να ξεκολλήσει το ΚΊΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ από τα μονοψήφια ποσοστά του και να το κάνει ξανά μεγάλο.

Συμμετέχουμε στις εκλογές της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου.

Ψηφίζουμε ΓΙΏΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ. ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!

 

Γιάννης Αργυράκης

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER