Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023 22:53

“Η αλήθεια για την πορεία των έργων στη Βέργα”

Γράφτηκε από την
“Η αλήθεια για την πορεία των έργων στη Βέργα”

Με την ανακοίνωση κάποιων υποψηφίων Δημάρχων του Δήμου Καλαμάτας, άρχισαν μερικοί κάτοικοι της Βέργας την διάσπαση των κατοίκων με ψευδή στοιχεία. 

Οι κάτοικοι της Βέργας χρειάζεται να είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά για να διεκδικήσουν τα έργα που δικαιούνται και να λύσουν μακροχρόνια προβλήματα. Ως πρώην πρόεδρος της κοινότητας Βέργας πρέπει να αποκαταστήσω την αλήθεια, αλλά και να απαντήσω σε κάποια παπαγαλάκια, θυμίζοντας    τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στην κοινότητα επί θητείας μου.

Μικρά έργα:Επέκταση κοιμητηρίου, πεζοδρόμιο στη οδό Ευαγγελιστρίας, δύο πάρκινγκ στην θέση Ναού Ευαγγελιστρίας, παιδική χαρά στο Αλσύλλιο Αλμυρού, επέμβαση στη στροφή Γάτου, επισκευή και ανάδειξη της πέτρινης κατασκευής δύο παλαιών βρυσών Κάτω και Ανω Βέργα, αναμόρφωση των Εκκλησιών Αι Γεωργίου και Αι Γιάννη Λάκκας,    συγκοινωνία αστικού λεωφορείου, ασφαλτοστρώσεις και τουλάχιστον 400 κυβικά τσιμεντοστρώσεις    σε δρόμους.

Μεγάλα έργα: οδός Ανω κάτω Βέργα πρόγραμμα . Αλεξ. Μπαλτατζή προϋπολογισμού 800.000,00 ευρώ. Κόμβος Φωτεινή προϋπολογισμού 460.000,00 ευρώ. Αλλαγή δικτύου ύδρευσης αμιάντου, επέκταση και αύξηση χωρητικότητας προϋπολογισμού 900.000 ευρώ. Ενταγμένο και συμβασιοποιημένο έργο κατασκευής της οδού Ανω κάτω Βέργα από την θέση Καπερνάρου προϋπολογισμού 840.000,00 ευρώ. Ενταγμένο και προκηρυγμένο έργο αποχέτευση Ανω Βέργας. Ετοιμοπαράδοτη μελέτη ανάπλασης οικισμού Ανω Βέργας. Μελέτη γηπέδου 7Χ7 στο Αλσύλλιο.

Παράδοση του Σχεδίου Πόλης χωρίς καμία ένσταση στο τελικό στάδιο υλοποίησης, εν αντιθέσει με παρακείμενη κοινότητα που βρίσκεται πέντε στάδια πίσω. Εδώ έχω την υποχρέωση να αναφερθώ στον αείμνηστο Δήμαρχο Χρήστο Μαλαπάνη που είχε την ιδέα να εντάξει τη Βέργα στο Σχέδιο Πόλης το έτος 1995, γιατί όλοι οι υπόλοιποι Δήμαρχοι    μας είχαν αφήσει στην μοίρα μας, με ένα οικισμό μικρό για κλάματα, ώστε να μη μπορούμε να αναπτυχθούμε ποτέ σαν Κοινότητα παρά την πλεονεκτική θέση της. Τα απεριόριστα οφέλη του Σχεδίου Πόλης θα καρπωθεί η επόμενη γενιά που έρχεται.

Συμπέρασμα επί των πεπραγμένων, μετά το πέρας της θητείας του παρόντος Συμβουλίου, χάθηκαν έργα και δεν αξιοποιήθηκε καμία μελέτη.    Η ευθύνη ανήκει βέβαια και    στον εκάστοτε Δήμαρχο και Περιφερειάρχη που εκμεταλλεύεται την αδράνεια μας. Κύριοι έρχεται νέο ΕΣΠΑ και είναι ευκαιρία να δείξετε ότι ενδιαφέρεστε για την Κοινότητα Βέργας γιατί διαφορετικά η απάντηση των Κατοίκων θα είναι ηχηρή.

Παναγιώτης Χειλάς
Πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Βέργας


NEWSLETTER