Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 17:35

Νόθευση της βούλησης τω δημοτών

Νόθευση της βούλησης τω δημοτών

Του Γιάννη Αριστείδη Χριστόπουλου

Η επίσημη ανακήρυξη των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ από το πρωτοδικείο Καλαμάτας νοθεύει τη βούληση των πολιτών. Το πρωτοδικείο Καλαμάτας πρόσφατα προχώρησε στην ανακήρυξη βασιζόμενο σε καθοριστικά του αποτελέσματος λάθη των εκλογικών αντιπροσώπων για οποία εξάλλου είχα καταθέσει αίτηση επανακαμέτρησης.

Στην 4ήμερη επανακαταμέτρηση με την ευθύνη και την παρουσία πρωτοδικών, δικαστικών υπαλλήλων και δικηγόρων όπου καταγράφτηκε ψηφοδέλτιο - ψηφοδέλτιο το σωστό αποτέλεσμα; διαπιστώθηκε, μετά τον έλεγχο όλων των ψηφοδελτίων, πως από τα λάθη των δικαστικών αντιπροσώπων δη κατά τη μεταφορά των σταυρών στο βιβλίο πράξεων,

• Χριστόπουλος Ιωάννης (Γιάννης) του Αριστείδη: 611 ψήφους.
• Χριστόπουλος Ιωάννης του Αντωνίου: 590 ψήφους.

Το πρωτοδικείο Καλαμάτας προχώρησε σε ανακήρυξη, που ανέτρεψε ακόμη και τη σειρά εκλογιμότητας του ψηφοδελτίου, με πλαστά στοιχεία, για τα οποία την ευθύνη έχουν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι και οι υπάλληλοι του πρωτοδικείου, δηλαδή την ανικανότητα ορθής καταγραφής των σταυρών προτίμησης μεταξύ εμού και του ανθυποψηφίου μου Ιωάννη Χριστόπουλου του Αντωνίου (λόγω ιδίου ονόματος και επωνύμου με εμένα), νοθεύοντας έτσι απροκάλυπτα τη βούληση των πολίτων.

Δεν έλαβε καθόλου υπόψιν την αίτηση που μου ζητήθηκε, την οποία κατέθεσα με τα στοιχεία της επανακαταμέτρησης. Η προτροπή των δικαστών ήταν «προχωρήστε σε ένσταση στο Εκλογοδικείο, για να ληφθούν εκεί υπόψη τα ορθά αποτελέσματα»!! παρότι αποκλειστικά η ευθυνη ανήκει στο πρωτοδικείο.

Χθες ενημερώθηκα πως η κατάθεση ένστασης έχει οικονομικό κόστος περίπου 7.000 ευρώ!! Παρότι είμαι σίγουρος για τη δικαίωσή μου, το κόστος είναι απαγορευτικό για μένα.
Δεν γνωρίζω στη συνέχεια, αν αυτή η απόφαση επηρεάσει τη νομιμότητα των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας αλλά σίγουρα πρέπει να απασχολήσει τον συνδυασμό Καλαμάτα μετά για τη νομιμότητα της σύνθεσης των δημοτικών της συμβούλων.

Επομένως αυτό που μου απομένει είναι η ενημέρωση των πολίτων και των Γραφείων των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, και του κου Εισαγγελέα.