Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024 19:13

Τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» για το πρόβλημα με το νερό

Τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» για το πρόβλημα με το νερό

Να δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία για το αν υπάρχουν κάποιοι που κλέβουν νερό από το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης, καλούν τη δημοτική αρχή Τριφυλίας τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά».

Σε κείμενο μελών σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Το τελευταίο Δελτίο Τύπου μας με αναφορά στα προβλήματα υδροδότησης των Φιλιατρών προκάλεσε ντόρο! Έτσι εξηγείται που μάλλον “ίδρωσε τ’ αυτί” των υπευθύνων, μετά και τη γενική κατακραυγή που ακολούθησε. Μαθαίνουμε πλέον ότι ξεκίνησαν να επισκευάζουν γεωτρήσεις! Συγκεκριμένα, φτιάχνουν τη γεώτρηση του Αγίου Χριστοφόρου και την άλλη στον συνεταιρισμό. Αγνοείται η τύχη βέβαια των τριών υπόλοιπων γεωτρήσεων που βρίσκονται: α) κάτω από την παλιά δεξαμενή, β) στου “Γεωργιλά” και γ) πίσω από τη νέα δεξαμενή. Ουδείς διατίθεται να μας ενημερώσει τι ακριβώς γίνεται σε αυτά τα αντλιοστάσια, γιατί δεν λειτουργούν; Η δημοτική αρχή τηρεί σιγή ιχθύος. Επί του προκείμενου, θα επανέλθουμε.

Με όλη αυτή την αναστάτωση όμως μάθαμε και κάτι πολύ σημαντικό! Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, οι φήμες που κυκλοφορούν στα Φιλιατρά, δηλαδή το γνωστό “ράδιο αρβύλα”, αναφέρουν ότι η δημοτική αρχή διαδίδει πως ανακάλυψε κάποιους παράνομα συνδεδεμένους στο δημοτικό δίκτυο ύδρευσης, οι οποίοι παίρνουν το νερό των δημοτών και ποτίζουν τα κτήματά τους!

Ερωτάται η δημοτική αρχή Τριφυλίας: Αληθεύει ότι κλέβουν το νερό; Παράνομα επεμβαίνουν στο δίκτυο και κλέβουν; Πόσοι είναι οι “κλέφτες” και πού το χρησιμοποιούν; Σε ποιες περιοχές και σε ποια δίκτυα; Κάποιες πισίνες και γκαζόν σε βίλες -ανθρώπων υπεράνω πάσης υποψίας- από πού παίρνουν νερό; Πόσους έχετε πιάσει; Πόσοι έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη; Τι πρόστιμα τους έχουν επιβληθεί; Στοιχεία για όλα τα παραπάνω ερωτήματα υπάρχουν; Να δοθούν στη δημοσιότητα. Σε διαφορετική περίπτωση οι ισχυρισμοί για τυχόν κλοπές νερού είναι απλώς φτηνιάρικες δικαιολογίες ή και ψέματα. Για να δικαιολογήσετε την ανικανότητα διαχείρισης του νερού και την αδιαφορία σας για έργα εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα ή και τη συντήρηση - επισκευή του υπάρχοντος εξοπλισμού.

Αν όμως αληθεύει η φήμη και τους γνωρίζετε, κυρίες και κύριοι της δημοτικής αρχής γιατί δεν επιβάλλετε κυρώσεις; Μήπως είναι ψηφοφόροι σας και το μόνο που σας νοιάζει είναι τα ψηφουλάκια; Ε τότε, δεν είστε απλώς τυχοδιώκτες της πολιτικής αλλά και επικίνδυνοι. Τα «Ανυπότακτα Φιλιατρά» δεν θα σταματήσουν να σας βγάζουν τα “άπλυτα στη φόρα”. Μόνη λύση στα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας είναι η επαναφορά στο αυτοδιοίκητο: Δήμος Φιλιατρών».