Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015 18:43

Ζήτω το τρίτο μνημόνιο, το «αριστερό» | Γιώργος Μασσαβέτας

Γράφτηκε από τον

Ευτυχώς πέρασαν πια τα χρόνια που κυβερνούσαν τα αντιλαϊκά κόμματα των κακών και επάρατων μνημονίων. Του πρώτου, που ήταν σκέτο πράσινο, και του δεύτερου, που ήταν γαλαζοπράσινο. Απαλλαγήκαμε από τους νεοφιλελεύθερους και τους ψευδοσοσιαλιστές. Από τους «γερμανοτσολιαδες» και τους «προδότες». Και ο λαός απολαμβάνει ήρεμα τις παρελάσεις, γιατί εκείνοι που δημιουργούσαν τα επεισόδια είναι πια απασχολημένοι με τη διαχείριση της εξουσίας. 

 

Ευτυχώς, τώρα έχουμε το τρίτο το καλύτερο και το πιο παινεμένο. Το  «αριστερό» μνημόνιο. Και κάθε πράγμα μπαίνει στη θέση του. Ο Αλεξιάδης που ήταν επικεφαλής του... κινήματος «Δεν Πληρώνω, Δεν Πληρώνω», τώρα σκέπτεται πια θετικά και όχι αρνητικά. Εφευρίσκοντας όλο και νέους τρόπους για να πληρώνουμε περισσότερα οι υπόλοιποι. Αλλά το σημαντικότερο, το πιο «αριστερό», το πιο «λαϊκό», το πιο δίκαιο και ανθρωπιστικό, μόλις ξεκινάει από την πρώτη του μηνός.

Τώρα επιτέλους γίνεται πράξη αυτό που δεν τόλμησαν οι επάρατες κυβερνήσεις των πουλημένων μερκελιστών και λαγκαρντιστών: Από την 1η Νοεμβρίου, ξεκινά και εδώ η συγκλονιστική εμπειρία που έζησαν οι πολίτες της Ισπανίας, των ΗΠΑ και άλλων χωρών, και την οποία μας στέρησαν ο Κωστάκης, ο Γιωργάκης, ο Παπαδήμος και οι Σαμαροβενιζέλοι. Ξεκινούν επιτέλους και εδώ οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις. Για όσους χρωστούν σε τράπεζες και έχουν οικογενειακό εισόδημα πάνω από 16.000 ευρώ, ή το σπίτι τους έχει αντικειμενική άξια πάνω από 120.000 ευρώ. Και μάλιστα με τις αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν το 2008, όταν τα ακίνητα έχουν ήδη χάσει μεγάλο μέρος της πραγματικής τους αξίας. 

Τώρα μπορεί η Microsoft να μας αποχαιρέτησε οριστικώς, μετά από δυο χρόνια ερευνών, και να προτίμησε να κάνει στη Ρουμανία την επένδυση που σχεδίαζε για την Ελλάδα, κρίνοντας ότι εδώ δεν υπάρχει γόνιμο έδαφος για επενδύσεις. Αλλά θα μας έλθουν επιτέλους τα «hedge funds». Που θα ρίξουν χρήμα για να αγοράσουν τα «κόκκινα δάνεια» και να βγάζουν στο σφυρί, «για ένα κομμάτι ψωμί», το σπίτι, το εξοχικό, το χωράφι καθενός από τους κακοπληρωτές, που τους ντάντευαν όλα αυτά τα χρόνια οι «πουλημένοι».  

Και την πρώτη κατοικία; Μα φυσικά! Αν αξίζει πάνω από 120.000 είναι πρόκληση. 

Και εις άλλα με υγεία. Να τους χαιρόμαστε. 

Γ. Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr