Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015 12:47

Ατυχε Αλαφούζε!

Γράφτηκε από τον
Ατυχε Αλαφούζε!

Του Γιώργου Αρκουλή

Με την γνωστή -από μήνες- αντιπαράθεση Αλαφούζου με ΕΠΟ, διαιτησία κ.λπ. ευχάριστα που οπλίζουν τους φανατικούς οπαδούς, θεωρώ ότι ήταν βέβαιο πως κάτι παράξενο θα μπορούσε να συμβεί το Σαββατόβραδο στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Το μίσος, η βία, οι αθλιότητες και -εν τέλει- η βιαστική όσο και περίεργη  ετυμηγορία ενός διαιτητή από αυτούς -όπως ακούγεται- που βλέπουν τα ευρωπαϊκά ματς του Ολυμπιακού από σουίτα του γηπέδου "Καραϊσκάκης", δυναμίτισαν για τα καλά το έτσι κι αλλιώς ασήμαντο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας. 

Τα στοιχεία του ρεπορτάζ, όπως προέκυψαν, στοιχειοθετούν σχέδιο ανατροπής καλού κλίματος και σπουδή του διαιτητή να τη μη διεξαγωγή του αγώνα, χωρίς να ζυγίσει πόση δυναμίτιδα έβαζε στο ντέρμπι. Το ότι έγιναν συλλήψεις, ξηλώθηκαν πλαστικά καθίσματα, αιχμαλωτίστηκαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στ’ αποδυτήρια ως αργά τη νύχτα, ήταν στοιχεία αναμενόμενα. Μαζί με κάποιο ανάθεμα από τον υπουργό του Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, ο οποίος, ανίκανος εδώ και μήνες να επιβάλει μια τάξη στην ΕΠΟ (και το άθλιο αυτοδιοίκητό της…) βγήκε να ρίξει την ευθύνη στον διαιτητή. Μιλάμε αντίδραση για γέλια.

Διότι, τι έκανε ο δημοφιλής υπουργός προκειμένου να προστατέψει τον θεσμό του πρωταθλήματος; Μια οπή εις το ύδωρ. Και δεν έπραξε το παραμικρό ως τώρα, διότι απλά ο άνθρωπος έχει τα χέρια του δεμένα, όπως και οι προηγούμενοι που απειλούσαν να εξαφανίσουν την βία και την άθλια διαιτησία από τους αγωνιστικούς χώρους (Νικητιάδης, Ορφανός, Λιάνης κ.ά.). Θα μου πείτε υπάρχει και η περίφημη επιτροπή της ΔΕΑΒ, δηλαδή το τσιγαροσυμβούλιο διορισμένων ειδικών γύρω από το θέμα, οι οποίοι συνεδριάζουν συχνά με αντικείμενο την πρόληψη της βίας. Τους οποίους ουδείς από τους υπεύθυνους παίρνει στα σοβαρά εδώ και δεκαετίες!

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Ιωάννης Αλαφούζος, παράγων άπειρος και χαμηλού βεληνεκούς, είναι αδύνατον να μπορέσει να υπερασπίσει τα συμφέροντα (ή και τα δίκαια παράπονα) της ομάδας του. Ηδη, μετράει μπόλικα περιστατικά προσωπικής ήττας, με πιο πρόσφατο τις έντονες αποδοκιμασίες σε βάρος του στο ισόπαλο παιγνίδι με την ΑΕΚ και την βιαστική αλλαγή προπονητή, φέρνοντας έναν αποτυχημένο να γράψει στοιχειώδη καριέρα στην πατρίδα του Ιταλία. 

Από την άλλη, ο πρωτοπόρος (άλα της!) Ολυμπιακός ευνοηθείς από τις αποφάσεις διαιτητή και παρατηρητή στην Λεωφόρο (μια και έβγαλε το πιο κρίσιμο ματς άκοπα…), λέγεται πως θα καταφύγει στην δικαιοσύνη, καταθέτοντας μηνύσεις κατ’ αγνώστων. Αυτό κρίνεται αδόκιμο, αφού η Πολιτεία, έχει ήδη βάλει σε τροχιά τα ονομαστικά εισιτήρια, τις κάμερες παρακολούθησης των ταραξιών κ.λπ. Συνεπώς, με λίγη καλή θέληση, οι δύο μακαντάσηδες οι οποίοι πέταξαν τις φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο, βρίσκονται, ταυτοποιούνται και τιμωρούνται με συνοπτικές διαδικασίες, αλλά…

Φαίνεται πως ο Αλαφούζος μπορεί να δικαιωθεί για προηγούμενη δήλωσή του. Οτι το τρέχον πρωτάθλημα θα κριθεί στα δικαστήρια. Μπορεί! Ως τότε, όμως, η δικαιοσύνη (η τυφλή, αδέκαστη κ.λπ.) έχει να διεκπεραιώσει άλλες υποθέσεις αθλιοτήτων στο ποδόσφαιρο με κατηγορίες, μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος  για σύσταση συμμορίας, στημένα ματς κ.λπ. 

Αντε να δούμε τι θα πρωτογίνει από όλα αυτά.

 

 

 


NEWSLETTER