Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016 10:05

Μαζέψτε τους όσο είναι νωρίς | Γ. Μασσαβέτας

Μαζέψτε τους  όσο είναι νωρίς | Γ. Μασσαβέτας

Φτου να πάρει η ευχή. Δεν με παίρνει πια η ηλικία. Διαφορετικά τα έχω τα προσόντα για να τακτοποιηθώ και εγώ σε μια θέση μετακλητού υπαλλήλου. 

Κατά τον γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονα Σχοινά-Παπαδόπουλο, είναι ηθικό και δίκαιο να παίρνουν τέτοιες θέσεις και η μητέρα του και ο αδελφός του και η φίλη του, λόγω του οικογενειακού ιστορικού του, το οποίο επικαλείται. Ιστορικό, που όπως αναφέρεται στην μακροσκελέστατη και πλήρη χαρακτηρισμών ανακοίνωσή του,  είναι ένα χρονικό προσφοράς στο κίνημα της Αριστεράς. Με αναγωγή που ξεκινάει από την ΕΠΟΝ, το ΕΑΜ και φθάνει ως την πολύμηνη κατάληψη της ΑΣΟΕΕ. Στην οποία τα έδωσε όλα ο αδελφός του, τόσο ώστε αρρώστησε και έμεινε ένα μήνα στο κρεβάτι. (Φοβερά εξοντωτική εργασία η κατάληψη).

Τι κρίμα που κανένα από τα δύο παιδιά μου δεν θέλγεται από την ιδέα να καταλάβει μια θεσούλα στο Δημόσιο. Αλλιώς, το οικογενειακό βιβλιάριο αγωνιστικών αριστερών ενσήμων έχει και θανατοποινίτες και φυλακισμένους και εξόριστους επί δεκαετίες. Ενσημα και από το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, ακόμη και από την ΟΠΛΑ. Ως τους «Λαμπράκηδες» και την ΕΔΑ. Αρα με την «λογική» και την «ηθική» του νέου γραμματέα της Ν. ΣΥΡΙΖΑ, έναν, τουλάχιστον, διορισμούλη, τον δικαιούμαστε. 

Καλά, αυτού του Ιάσονα, που βρήκε το χρυσόμαλλο δέρας στον δημόσιο κορβανά (μαλλί, στην αργκό, που είναι δημοφιλής στους ράπερ, όπως είναι και εκείνος, λέγεται το χρήμα) έτσι του έφεξε να απαντήσει. Με έναν οχετό, όπου χαρακτηρίζεται «ρουφιάνος» ο δημοσιογράφος και το έντυπο που αποκάλυψε τους διορισμούς, με επίσημα στοιχεία, παραθέτοντας φωτοτυπίες από τα φύλλα «Εφημερίδος της Κυβερνήσεως». 

Σε αυτή την κυβέρνηση που επικαλείται το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», δεν υπάρχει κανείς που να ενοχλήθηκε από το ύφος και το «ήθος» αυτής της ανακοίνωσης, του Ιάσονα Σχοινά-Παπαδόπουλου, που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο του κόμματος, ώστε να τον «μαζέψει»; 

Προφανώς, οι απόψεις αυτές δεν είναι αποκλειστικότητα του συγκεκριμένου ατόμου. Διαφορετικά κάποιος θα έπρεπε να βγει να τις αποδοκιμάσει. Και πρωτίστως ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αλλά, φευ, είναι μάλλον ο πρώτος διδάξας, με τους διορισμούς από το δικό του σόι. 

Αν δεν τους μαζέψετε εγκαίρως κάτι τέτοιους, επί αριστερών καλάμων περιιπτάμενους, θα σας ξεφύγει εντελώς η κατάσταση «σύντροφοι». Πριν ακόμη κλείσετε χρόνο στην εξουσία.

Γ.Π. Μασσαβέτας

giorgis@massavetas.gr