Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 19:44

8η Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Ι Αγγελος Χρονάς

Γράφτηκε από την
8η Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Ι Αγγελος Χρονάς

Μία μέρα, που παρόλο που γιορτάζεται περισσότερα από 100 και πλέον χρόνια, παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε. Επίκαιρη γιατί ακόμα και σήμερα η γυναίκα υφίσταται διάφορες μορφές εκμετάλλευσης και κακοποίησης, ενώ η ισότητα για την οποία έχει χυθεί πολύ μελάνι δεν είναι πραγματικότητα για όλες τις γυναίκες παντού στη γη.

Αλλά και στη χώρα μας, παρά το γεγονός πως η σύγχρονη γυναίκα έχει αναλάβει πολλαπλούς ρόλους και καλείται καθημερινά να αντεπεξέλθει με τον καλύτερο τρόπο σε αυτούς, αντιμετωπίζει βία, εκμετάλλευση και κακοποίηση.

Δεν είναι τυχαίο πως ακόμα και σήμερα τα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας είναι υψηλά.

Η σημερινή μέρα αλλά και η κάθε μέρα πρέπει να αποτελέσει αφορμή για προβληματισμό αλλά κυρίως για λήψη μέτρων τερματισμού τέτοιων φαινομένων σε βάρος των γυναικών.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία στήριξης των γυναικών και οικοδόμησης υγιών σχέσεων μεταξύ των δύο φύλων, ενώ σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιεί εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα ισότητας των δύο φύλων. Και αυτό θα συνεχίσει να πράττει.

Ως περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου - εντεταλμένος για θέματα υγείας στην Π.Ε. Μεσσηνίας και ως γιατρός δεσμεύομαι πως θα συμβάλλω με κάθε τρόπο και με τις δυνατότητες που έχω να υλοποιούνται στον τομέα που υπηρετώ δράσεις προληπτικής ιατρικής για τις γυναίκες.

Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες και ιδιαίτερα στις γυναίκες πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο για τις ίδιες και τις οικογένειές τους.

 

Αγγελος Χρονάς

Ειδ. χειρουργός ΓΝΑ «Ιπποκράτειο», περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου - εντεταλμένος για θέματα υγείας στην Π.Ε. Μεσσηνίας


NEWSLETTER