Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016 13:08

Ο Ανδρέας και πάλι σε ρόλο συνηγόρου

Γράφτηκε από τον
Ο Ανδρέας και πάλι σε ρόλο συνηγόρου

Αν και χίλια δυο προβλήματα τυραννάνε το μυαλό, την καρδιά και την τσέπη μας (με Κατρούγκαλους, φτώχεια, ορδές μεταναστών και ανικανότητα των πολιτικών να αναχαιτίσουν τους διεθνείς τοκογλύφους), εντούτοις, ιδού που δεν πλήττουμε.

Κάποιοι φροντίζουν για την διασκέδασή μας, όπως το ρεκόρ ‘Γκίνες’, που κατέγραψε προχθές ο χορός καρναβαλιού στην Καλαμάτα, αλλά και για το σπάσιμο των νεύρων μας και να το κάνω λιανά για να με εννοήσετε:

Την διαμάχη που έχει ξεσπάσει εδώ και εβδομάδες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο την γνωρίζετε, με αφορμή τις αλητείες του διαιτητή (και την ‘απάντηση’ των οπαδών του ΠΑΟΚ) στον αγώνα Κυπέλλου της Τούμπας. Ο αρμόδιος υφυπουργός των σπορ, ο οποίος χαίρει παρατεταμένα περισσότερης δημοσιότητας από τον Τσίπρα και τον Καμμένο μαζί, φαίνεται ότι δεν είχε αντίρρηση να γίνει ευρεία σύσκεψη των ηγετών των ΠΑΕ πρώτης κατηγορίας, μήπως και βγει κάτι θετικό κ.λπ.

Τα συμπεράσματα που βγήκαν από αυτήν την συνάντηση και με απόντες τους προέδρους Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το μίσος στην υπόθεση είναι τόσο πυκνό που δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν πίσω από αυτό το μίσος υπάρχουν πολύ μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Τα όσα προέκυψαν, με τις μαγκιές του Μελισσανίδη και την δικαιολογημένη αγανάκτηση του Σαββίδη, οδηγούν τον αθλητικό μας πολιτισμό χαμηλά, πολύ χαμηλά. Ο πρώτος, χωρίς ποτέ να παραδεχτεί ότι ηγείται της ΑΕΚ, θεώρησε ‘Φιλιππινέζες’, τους συνεργάτες του ‘Θρύλου’ οι οποίοι βρίσκονταν στην αίθουσα ‘αντ’ αυτού’, ενώ ο δεύτερος χαρακτήρισε υπαλλήλους αρκετούς συνομιλητές του, για να οδηγήσει σε εκνευρισμό τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού.

Την επόμενη, η ΠΑΕ του Πειραιά απέφυγε να ρίξει λάδι στην πυρά του ζητήματος, όμως, από το πουθενά, εμφανίστηκε ένας εξέχων άλλοτε αξιωματούχος της Πολιτικής και της Οικονομίας, ο Πειραιώτης πρώην υπουργός, πρώην δήμαρχος κλπ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος που με δήλωσή του διέπραξε σοβαρότατο λάθος. Κατά την γνώμη του, ο Ιβάν Σαββίδης (σ.σ. που έχει ξοδέψει πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ στον ΠΑΟΚ και επενδύει πολύ χρήμα σε επιχειρησιακό τομέα) «δεν πρέπει να μιλάει γιατί είναι ένας φιλοξενούμενος Ρωσοπόντιος!».

Η αντίδραση ήταν άμεση και ήρθε από δύο βουλευτές. Τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πέρασε γενιές δεκατέσσερις τον Ανδριανόπουλο, θυμίζοντάς του ότι εξασφάλισε ήδη την… φιλία τεσσάρων εκατομμυρίων Ποντίων (συν του Μελισσανίδη θα πω εγώ!). Από κοντά και ο ευρωβουλευτής (άλα της!) Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος υπερασπιζόμενος γενικά την Βόρεια Ελλάδα, επιχείρησε -ήπια είναι αλήθεια- θέση του στιλ ‘κάτω τα χέρια από τον Σαββίδη’. Πιστεύω ότι και οι δύο έχουν σίγουρη την επανεκλογή τους όταν θα γίνουν εκλογές…

Ολα αυτά, ήρθαν να προστεθούν στο παθητικό της θλιβερής αθλητικής περιόδου, η οποία βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της ολοκλήρωσής της, αφού το Κύπελλο φαίνεται ότι ανεστάλη οριστικά. Και μάλιστα ελάχιστα πριν από την διεξαγωγή του ντέρμπι στο φαληρικό γήπεδο, το οποίο επρόκειτο να γίνει χθες βράδυ κάτω από… δρακόντεια μέτρα. 

Οπως λέμε ‘ο δράκος’ του Κούνδουρου, αλλά χωρίς Ντίνο Ηλιόπουλο… 

 

 

ΥΓ: Να θυμίσω ότι ο κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος για δεύτερη φορά υπερασπίζεται ή προβάλλει τον Ολυμπιακό, μολονότι η πρώτη τού ‘άφησε λεκέ’ στην καριέρα του. Οπως θυμούνται οι παλαιοί εξ ημών, ο Ανδριανόπουλος από μπαλκόνι κτηρίου στον Πειραιά, σε σχετική φιέστα, πανηγύρισε για τα κατορθώματα του (αλήστου μνήμης καταχραστή Τράπεζας) Γιώργου Κοσκωτά, με αφορμή την άφιξη στον Πειραιά του Ούγγρου μαέστρου Λάγιος Ντέταρι. Δυστυχώς, όταν ο πρόεδρος εκείνος μπήκε στην φυλακή, ο λαλίστατος Ανδριανόπουλος απέφυγε να ζητήσει συγγνώμη. 


NEWSLETTER