Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016 10:07

Ούτε ιερό, ούτε όσιο Ι Γ. Μασσαβέτας

Ούτε ιερό, ούτε όσιο Ι Γ. Μασσαβέτας

Καλά, αυτοί που μας κυβερνούν και «δεν υπάρχουν» και «δεν παίζονται», για να χρησιμοποιήσω δυο εκφράσεις που είναι της μόδας, ιδίως μεταξύ των νέων και του Διαδικτύου. Με πιο… γεροντική φρασεολογία «δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο», εν τέλει δεν έχουν το θεό τους. 

 

Την ημέρα ακριβώς που τόσες χιλιάδες συμπατριώτες μας είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται έως ακόμη και 52%, με την περικοπή του ΕΚΑΣ, του στηρίγματος που είχε καθιερώσει ο Ανδρέας Παπανδρέου για τους πτωχότερους συνταξιούχους, τι βρήκε να δηλώσει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης; Οτι αυτός, η κυβέρνησή του και οι βουλευτές των Συριζανέλ, «αυξήσαμε την φορολογία, για να μην κάνουμε περικοπές στις συντάξεις». Ινα πληρωθεί το ρηθέν υπό των αρχαίων ημών προγόνων: «ΕΚΑΣ οι βέβηλοι». Που λοιδορούν τους γέροντες και τις γερόντισσες την ώρα ακριβώς που τους κόβουν τις συντάξεις, ενώ ταυτοχρόνως τους βάζουν και αγριότερους φόρους… για να μην τους κόψουν τις συντάξεις. 

Αφήστε πια εκείνον τον ανεκδιήγητο Χατζηαβάτη της… αριστεροσύνης και της παρφουμαρισμένης κωλοτούμπας Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, δηλαδή στη σφαγή των συντάξεων και απευθυνόμενος προς τους συνταξιούχους, ούτε λίγο ούτε πολύ, τους είπε ότι τώρα πια… δεν θα έχουν ανάγκη το ΕΚΑΣ, διότι θα έχουν… ανάπτυξη. Ζήσε συνταξιούχε μου να φας τριφύλλι και τον Αύγουστο σταφύλι. Οχι αυτόν, αλλά κάποιον Αύγουστο, όταν θα έχεις εκδημήσει. 

Αλλά γίνονται και κωμικοί στην εκδήλωση της κουτοπονηριάς τους, όταν τα δίνουν όλα με μία υπογραφή και ύστερα επιχειρούν να πάρουν πίσω κάτι τι, με ελληναράδικες κουτοπονηριές. Οπως στην περίπτωση της πώλησης του ΟΛΠ στην Cosco. Οπου ο υπουργός Ναυτιλίας σύντροφος Θοδωρής Δρίτσας κατέθεσε νομοσχέδιο με το οποίο επιχειρείται να αναιρεθούν τα συμφωνηθέντα. Και όταν αποδείχθηκε ότι οι Κινέζοι «δεν μασάνε» αλλά τους καταγγέλλουν, τι κάνουν; Το μεν Μαξίμου, με διαρροές, αφήνει να εννοηθεί ότι φταίει ο Δρίτσας. Ο δε Δρίτσας απαντά ότι το νομοσχέδιο «το επεξεργάσθηκε η γραμματεία της κυβέρνησης». Δηλαδή το Μαξίμου. 

Και όλα αυτά ενώ αναμένεται η επίσκεψη Τσίπρα στο Πεκίνο. Οπου θα δώσει διαβεβαιώσεις ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι η κυβέρνησή του θα σεβασθεί την υπογραφή της. Γι’ αυτό σας λέω, «δεν παίζονται» οι άνθρωποι. Παίζουν, οι ίδιοι, εν ου παικτοίς. 

 

Γ.Π. Μασσαβέτας

 

giorgis@massavetas.gr