Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 20:28

Να δουλέψουν στο Επιμελητήριο όπως και στις επιχειρήσεις τους

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

“Αυτό που είναι πιο σημαντικό για την επόμενη ημέρα είναι το κλίμα ενότητας ανάμεσα στα δύο “στρατόπεδα”.

Οποιος κι αν είναι τελικά ο νικητής θα ήταν ευχής έργον να μην δούμε ξανά τις σκηνές εντάσεων και τους διαξιφισμούς, που μόνο προς όφελος του επιχειρηματικού κόσμου δεν μπορούν να είναι”.

Το παραπάνω απόσπασμα είναι από άρθρο σε αυτή τη στήλη στις αρχές Νοεμβρίου, στο οποίο είχαμε επισημάνει το πόσο σημαντικό θα ήταν παρά τις όποιες διαφορές, όσοι εκλεγούν στη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας να δουλέψουν μαζί ανεξάρτητα από την παράταξη, απ’ την οποία προέρχονται.

Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν και πλέον σε λίγες ημέρες η νέα διοίκηση θα αναλάβει, με σκοπό να θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμά της. Οπως όλα δείχνουν η διαδικασία αναμένεται να εξελιχθεί ομαλά, καθώς παρά τα διαφορετικά συναισθήματα που υπάρχουν λόγω του αποτελέσματος, στους περισσότερους είναι σαφές πλέον ότι είναι πολλά που πρέπει να γίνουν σε αυτή τη θητεία και δεν υπάρχουν ιδιαίτερα περιθώρια ώστε να χρειαστούν πάλι αρκετές εβδομάδες για να πιάσουν δουλειά (βλ. όσα ακολούθησαν τις εκλογές του 2011).

Σε γενικές γραμμές οι δύο μονομάχοι και τα επιτελεία τους κράτησαν σε καλό επίπεδο τη δημόσια αντιπαράθεση, παρά τις γνωστές και αναμενόμενες προσπάθειες για καπελώματα και προστασία (ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον!) και αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε είναι πως οι όποιες κόντρες δημιουργήθηκαν μεταξύ των επιτελείων ήταν στο πλαίσιο της τεχνητής έντασης των στιγμών και δεν γενικεύτηκαν.

Ας αξιοποιηθεί λοιπόν από δω και πέρα το διαφαινόμενο καλό κλίμα ανάμεσα σε μέλη των δύο παρατάξεων αλλά και ο ήπιος τρόπος, με τον οποίο υποδέχθηκαν το αποτέλεσμα οι δύο πλευρές.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 17:31