Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018 15:24

Τα ώριμα έργα δεν είναι χάρη και ρουσφέτι

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Τα ώριμα έργα δεν είναι χάρη και ρουσφέτι

 

Την αντίδρασή του στο “καπέλωμα” από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για τα έργα του Δήμου Καλαμάτας που εντάσσει σε προγράμματα του ΕΣΠΑ, εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Και δεν είχε άδικο.

Τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και τα οποία εντάχθηκαν με απόφαση του κ. Τατούλη, δεν είναι ρουσφέτι, εξυπηρέτηση και χάρη του περιφερειάρχη στην Καλαμάτα και στο Δήμο. Ηταν ώριμα μελετητικά με όλες τις αδειοδοτήσεις και τις εγκρίσεις, για τα οποία ο περιφερειάρχης έβαλε την υπογραφή του για την ένταξη και για τη δρομολόγηση της υλοποίησής τους. Δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά ο κ. Τατούλης.

Ισα - ίσα που εντάσσοντας τα έργα αυτά και καθώς προχωρούν οι διαδικασίες δημοπράτησης και υλοποίησής τους, βελτιώνεται και η απορροφητικότητα της Περιφέρειας στο ΕΣΠΑ. Και ο περιφερειάρχης μπορεί να καυχιέται πως πάει καλά το πρόγραμμα της δικής του Περιφέρειας.

Αλλο αυτό, όμως και άλλο να παρουσιάζει ως δικά του τα έργα που μελέτησε, ωρίμασε, δημοπρατεί, επιβλέπει και υλοποιεί ένας δήμος.

Δεν έκανε χάρη στην Καλαμάτα με την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ και ειδικότερα στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ο κ. Τατούλης. Τα δικαιούνται η Καλαμάτα ως η μεγαλύτερη και πιο αναπτυσσόμενη πόλη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο περιφερειάρχης είναι ο διαχειριστής, αυτός που μοιράζει τα χρήματα, ευρωπαϊκά και εθνικά. Και τον συμφέρει να τα μοιράζει δίκαια, αντικειμενικά.

Ας προχωρήσει ο κ. Τατούλης τα δικά του έργα, αυτά που είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας: το αλιευτικό καταφύγιο στο Μάραθο και τους δρόμους Μεσσήνη - Εύα - Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη και Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι. Γιατί υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η ευκαιρία και του νέου ΕΣΠΑ.

Εργα εντάσσει και ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, που παρά την αδυναμία του για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία δεν “καπελώνει” τους δήμους. Πάντως, να ξέρει ότι αυτό που θα προκαλέσει αίσθηση, είναι η ένταξη στο “Φιλόδημο” του έργου του νέου αγωγού μεταφοράς νερού από το Πήδημα στην Καλαμάτα, προϋπολογισμού κοντά στα 11 εκ. ευρώ. Αυτό μπορεί να είναι χάρη στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018 14:41

NEWSLETTER