Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 16:38

Πολύχρονες πολιτικές φιλίες σε κρίση...

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πολύχρονες πολιτικές φιλίες σε κρίση...

Πάνω που λέγαμε πως πολλά ακούγονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας για τον Δήμο Καλαμάτας και ότι οι υποψήφιοι θα είναι περισσότεροι του ενός, η επικαιρότητα έφερε επιβεβαίωση.

Με διαφορά 2 ωρών και κάτι λοιπόν οι κυρίες Αλειφέρη και Οικονομάκου δήλωσαν έμπρακτα παρούσες, εκδηλώνοντας αμφότερες το ενδιαφέρον τους για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Ηταν και για τις δύο το επιστέγασμα των επαφών που είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Μπορεί πάντως τόσο η Ελένη Αλειφέρη όσο και η Μαρία Οικονομάκου να είναι οι πρώτες υποψήφιες από τον χώρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά τίποτα δεν δείχνει ακόμα ότι θα είναι και οι μοναδικές. Τις τελευταίες ημέρες οι παρασκηνιακές διεργασίες έχουν πάρει “φωτιά”, με τους επίδοξους υποψηφίους να κάνουν κάθε προσπάθεια για να εξασφαλίσουν -με κάθε μορφή- χρίσμα αλλά και τις “ευλογίες” κορυφαίων πολιτικών στελεχών.

Οι χθεσινές απογευματινές υποψηφιότητες των δύο “γαλάζιων” κυριών πάντως συνοδεύτηκαν και από μία σειρά δηκτικών σχολίων από σημαίνοντα στελέχη της δημοτικής ομάδας Νίκα. Αλλα από αυτά με αποδέκτες υποψηφίους και άλλα για τον αριθμό των υποψηφιοτήτων, που συνεχώς αυξάνεται. Υπήρξαν όμως σχόλια και από άλλα στρατόπεδα με αρκετό χιούμορ, αλλά και ιδιαίτερο πολιτικό νόημα.

Οι 5 υποψήφιοι, που μέχρι σήμερα έχουν εμφανιστεί (κατά χρονολογική σειρά Μάκαρης, Κοσμόπουλος, Κουκούτσης, Αλειφέρη, Οικονομάκου) ευελπιστούν ο καθένας να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα που τους δίνει η... ταχύτητά τους όσον αφορά τη στελέχωση των ψηφοδελτίων. Και τούτο έναντι αυτών, που θα ακολουθήσουν και θα προέρχονται από αντίστοιχους πολιτικούς χώρους.

Οπως όμως είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο σημαντικός παράγοντας στην εξίσωση των δημοτικών εκλογών στην Καλαμάτα θα είναι η διάσπαση των “γαλάζιων” δυνάμεων, που ήδη είναι ορατή και ακόμα δεν μπορούν να προσδιοριστούν τα αποτελέσματά της. Δεδομένο θεωρείται ότι ήδη έχουν κλονιστεί πολύχρονες πολιτικές φιλίες και παραμένει ερωτηματικό πώς όλο αυτό το σχήμα μπορεί να λειτουργήσει ενόψει των αναγκαίων συμμαχιών, που θα χρειαστούν για τον β' γύρο.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 16:00

NEWSLETTER