Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2012 12:34

Κέρδισαν τη ζωή

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επιτυχία ζωής γι' αυτούς, αλλά και μάθημα για όλους εμάς που ζούμε απέξω το πρόβλημα των ναρκωτικών, είναι η εισαγωγή των τριών μελών του ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο" στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και μάλιστα σε σχολή της επιλογής τους. Χαρακτηριστικός ήταν ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ "Νίκησαν τα ναρκωτικά και μπήκαν στο ΤΕΙ". Οι ίδιοι όμως θεωρούν πως δε νίκησαν μόνο τα ναρκωτικά, αλλά όλο τον τρόπο ζωής που τους στερούσε την ίδια τη ζωή όλα αυτά τα χρόνια. 

Ο Δημήτρης, ο Γιώργος και ο Γιάννης είναι οι πρώτοι από τα μέλη του ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο" που τους δίνεται η ευκαιρία να φοιτήσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν είναι όμως οι μοναδικοί του ΚΕΘΕΑ. Αρκετοί ακόμα πρώην χρήστες ναρκωτικών που εντάχθηκαν σε προγράμματα άλλων περιοχών, το έχουν βάλει στόχο κι έχουν πετύχει, αν και οι περισσότεροι δεν το περίμεναν.

"Μπήκα στην Κοινότητα με το απολυτήριο γυμνασίου και, όχι μόνο κατάφερα να πάρω απολυτήριο λυκείου, αλλά πέρασα και στις πανελλαδικές" λένε με ενθουσιασμό οι 3 άντρες. "Από εδώ και πέρα δίνονται ευκαιρίες. Πρώτη φορά έχω να βλέπω κάτι στο μέλλον. Δεν είναι εύκολος ο δρόμος αλλά έχω πάρει πολλά πράγματα από την Κοινότητα κι έχω ανθρώπους δίπλα μου"...

Ο ενθουσιασμός τους, η σιγουριά για τον ίδιο τους τον εαυτό, οι νέοι ορίζοντες που άνοιξαν στη ζωή τους αλλά και το γεγονός πως ασχολούνται πολύ σοβαρά με τη δουλειά τους, είναι ίσως μερικά από τα όσα άλλαξαν στη ζωή των συγκεκριμένων τουλάχιστον ανθρώπων. 

Ισως όλα αυτά μπορούν να πείσουν και τους πιο δύσπιστους για την ανάγκη συνέχισης αυτών των προγραμμάτων. Πρέπει όμως να πείσουν κι εκείνους που έχουν χρήστες ναρκωτικών στο περιβάλλον τους, πως υπάρχει ελπίδα, αρκεί κάποιος να προσπαθήσει.


NEWSLETTER