Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 13:55

Ουαί υμίν, γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές!

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Εχει βραδιάσει και στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας είναι μια παρέα πιτσιρικάδων περίπου 9-10 χρονών.

Εχουν πετάξει τα ποδήλατα σε μια άκρη και ξαφνικά δύο από αυτούς πάνε να τα σηκώσουν, μετανιώνουν και επιστρέφουν στους άλλους συζητώντας ότι θα πάνε μετά να... βαρέσουν κουδούνια. Δεν είναι αλητάκια, ούτε γυφτόπουλα, είναι τα παιδιά της διπλανής πόρτας και όλα από καθωσπρέπει οικογένειες, που αύριο θα βανδαλίζουν τα βαγόνια στο πάρκο, θα γράφουν συνθήματα σε μνημεία και θα κολλάνε οπαδικά αυτοκόλλητα σε σήματα κυκλοφορίας. Είναι τα ίδια παιδιά που ο… πτυχιούχος ευυπόληπτος οικογενειάρχης γονιός τους παίρνει το λόγο σε ημερίδα για την εφηβεία, για να καταγγείλει οργανωμένη επίθεση στο θεσμό της οικογένειας από τις εταιρείες που θέλουν να του πουλήσουν δεύτερη τηλεόραση και ψυγείο, δίνοντας τη δική του κοινωνιολογική προσέγγιση για τα διαζύγια.

Στην ίδια ημερίδα ακούς να καταγγέλλουν τους εκπαιδευτικούς γιατί είναι… ανεκπαίδευτοι, επειδή δεν κάνουν τη δουλειά που θα 'πρεπε να κάνει ο γονιός στο σπίτι, δηλαδή να βάλουν όρια και κανόνες στα παιδιά τους. Οπως ακούς και έναν τρίτο που το κινητό του τηλέφωνο έχει γίνει προέκταση του χεριού του, να σου λέει ότι οι… δραστηριότητες κοστίζουν για να πας τα παιδιά σου, και φταίει ο δήμος που δεν έχει αθλοπαιδιές - γιατί εσύ θες να τα… παρκάρεις κάπου επειδή η μάνα τους είναι απασχολημένη να ανεβάζει φωτογραφίες στο Instagram και σ’τα φόρτωσε!

Ουαί υμίν, γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές, εικόνα σας είναι τα παιδιά σας και σας μοιάζουν. Το πόσα γήπεδα 5Χ5 θα φτιάξει ο δήμος ή το πόσα μεταπτυχιακά θα έχει ο δάσκαλος δεν θα φτιάξει τη σχέση που δεν φροντίσατε να χτίσετε, από την κούνια, με τον έφηβο γιο ή την έφηβη κόρη σας. Και σίγουρα δεν είναι το διαζύγιο που χαλάει τη σχέση δύο γονιών ή τη σχέση γονιών και παιδιών, είναι που και πριν το διαζύγιο δεν υπήρχε σχέση.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 13:03