Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 09:09

Μακριά από μικροσυμφέροντα

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Πλησιάζει η αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τα... μηνύματα που φτάνουν από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στις περιφερειακές υπηρεσίες. Η αρχή φαίνεται να έχει ήδη γίνει με το κλείσιμο Αστυνομικών Τμημάτων στις περιφέρειες πρωτευουσών νομών της Βόρειας Ελλάδας - και έπεται συνέχεια. Πολλοί τονίζουν την ανάγκη της αναδιάρθρωσης, αρκεί να γίνει σωστά και μακριά από μικροσυμφέροντα.

Πέρασαν οι εποχές που ο κάθε κοινοτάρχης διεκδικούσε με... ρουσφέτι από τον συντοπίτη του πολιτικό έναν αστυνομικό σταθμό σε κάθε χωριό. Ηρθε η ώρα να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος, καθώς θα πρέπει να αντιληφθούμε πως τα "αιτήματα" των περασμένων δεκαετιών έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα. 

Ολοι θυμόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια τις γειτονιές στα χωριά. Υπήρχαν μάλιστα χωριά που, ενώ δεν είχαν... καφενείο και τηλεφωνείο, είχαν αστυνομικό σταθμό. Ναι... τότε που ο μανάβης πέρναγε με την ντουντούκα και οι γειτόνισσες τον περιμένανε στην πλατεία για να μάθουν τα κουτσομπολιά του διπλανού χωριού.

Οι καιροί άλλαξαν, ακόμα κι αν ακόμα υπάρχει μανάβης με ντουντούκα που πουλάει φρούτα και λαχανικά σε ορισμένα χωριά.

Καιρός λοιπόν να αποδείξουμε πως αλλάξαμε και μυαλά, προτείνοντας και αποφασίζοντας σοβαρά, βάσει των πραγματικών αναγκών. Διαφορετικά και αυτή η μεταρρύθμιση θα πάει χαμένη, εξαιτίας της συνήθειας να μοιράζουμε υπηρεσίες σε κάθε γειτονιά - στην οποία συνήθεια, αποδίδεται μεγάλο ποσοστό ευθύνης για την πορεία μας ως εδώ. Αν συνεχιστεί αυτό, θα συνεχίσουμε και οι πολίτες να φωνάζουμε για την εγκληματικότητα που μας έχει ρημάξει τη ζωή. Και οι αστυνομικοί -με το δίκιο τους- θα συνεχίσουν να φωνάζουν για την έλλειψη προσωπικού, για τα αποδυναμωμένα Αστυνομικά Τμήματα, για τα μη επανδρωμένα περιπολικά...

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 21:10
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ενα ποδήλατο στη βροχή Γιορτές στ’ αλήθεια »