Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 21:24

Παράπονα λόγω της αποδυνάμωσης των ΕΛΤΑ

Γράφτηκε από τον

Παράπονα λόγω της αποδυνάμωσης των ΕΛΤΑ


Του Δημήτρη Πλεμμένου

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας με τη λειτουργία των ΕΛΤΑ από τα τέλη Απριλίου, όταν για μία σειρά από λόγους μειώθηκε σημαντικά το προσωπικό του φορέα. Στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας το ζήτημα είναι μεγάλο, κι αυτό αποτυπώνεται στα δεκάδες παράπονα που δεχόμαστε στην “Ε” εδώ και εβδομάδες, από αναγνώστες οι οποίοι λαμβάνουν λογαριασμούς ΔΕΗ κ.ά. ακόμα και μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής. Οπως σημειώνουν, αν και από τη ΔΕΗ έχουν αποδεδειγμένα παραδοθεί εγκαίρως στα ΕΛΤΑ, λόγω έλλειψης διανομέων και λοιπού προσωπικού οι φάκελοι με τους λογαριασμούς φτάνουν ακόμα και ένα μήνα μετά, δημιουργώντας πρόβλημα προγραμματισμού της εξόφλησης ή αναγκάζοντας πολίτες να χάσουν την έκπτωση συνέπειας ή ακόμα και τη ρύθμισή τους.
Σε άλλες περιπτώσεις υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή των συντάξεων από ταχυδρόμους σε χωριά περιφερειακά της Καλαμάτας, καθώς λόγω έλλειψης διανομέων, οι ταχυδρόμοι καλούνται να περάσουν από δεκάδες χωριά καθημερινά.
Μιλώντας με άτομα που γνωρίζουν, σημειώνουν ότι ήταν γνωστό από καιρό ότι θα υπάρξει μείωση του προσωπικού, συνεπώς υπήρχε ο χρόνος για πιο έγκαιρο σχεδιασμό. Τώρα, το για ποιο λόγο δεν έγινε έγκαιρη ρύθμιση της κατάστασης, μάλλον άλλοι πρέπει να το απαντήσουν.
Πάντως, μεγάλες είναι και οι ουρές σε υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ, όπως αυτό της Καλαμάτας, καθώς το ελλιπές προσωπικό δεν επιτρέπει να ανοίξουν περισσότερα γκισέ – κι αυτό μπορεί να το διαπιστώσει εύκολα κάποιος περνώντας οποιαδήποτε ημέρα από εκεί.
Ανεξάρτητα πάντως από το εάν τα προβλήματα θα ήταν λιγότερα εάν οι πολίτες συνήθιζαν περισσότερο στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, οπότε δεν θα εξαρτώντο απολύτως από τη φυσική αλληλογραφία, πρόκειται για ένα σημαντικό πρόβλημα, που έπρεπε να είχε λυθεί… χθες.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 19:29