Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 21:06

Ο εμβολιασμένος προστατεύει την κοινωνία και την υγεία

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Ο εμβολιασμένος προστατεύει την κοινωνία και την υγεία

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Τα πράγματα με τον κορονοϊό είναι τραγικά πλέον και στον τόπο μας. Η Μεσσηνία ζει τις πιο δραματικές στιγμές της από την αρχή της πανδημίας και το κακό είναι ότι οι προβλέψεις μιλούν για επιδείνωση της κατάστασης τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου και τέλη του επόμενου μήνα, μετά το άνοιγμα των σχολείων.

Ο τόπος μας πληρώνει τις “μαγκιές”, την ανευθυνότητα, τη γραφική αντίσταση των “επαναστατών” στο σύστημα. Στην πιάτσα κυκλοφορούν αρκετά τέτοια περιστατικά, που μιλούν για εργαζόμενους,  επαγγελματίες υγείας, πρόσωπα με υπεύθυνες θέσεις που ειρωνεύονταν όσους ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο ή φορούσαν μάσκα, ενώ συνέχιζαν να πηγαίνουν στη δουλειά τους γνωρίζοντας ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Ο κορονοϊός τιμωρεί τους ψευτόμαγκες και τους “επαναστάτες” κι επειδή είναι επικίνδυνος και ύπουλος δεν κάνει διακρίσεις, κολλάει και τους εμβολιασμένους, που δεν τηρούν τα στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης.

Γι’ αυτό θα το τονίσω για μια ακόμα φορά: Η πειθώ του εμβολίου ξεκινάει από τη στιγμή που λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, που δεν απειλούμε και δεν επιχειρούμε να παραμυθιάσουμε τον κόσμο. Οποιος έχει εμβολιαστεί κολλάει πιο δύσκολα και μεταδίδει πιο δύσκολα τον ιό. Και αν νοσήσει, θα το περάσει πιο ελαφρά. Το πιθανότερο είναι να μην χρειαστεί να νοσηλευτεί σε μονάδα Covid του νοσοκομείου και πολύ περισσότερο σε ΜΕΘ. Ο εμβολιασμένος προστατεύει καλύτερα τον εαυτό του, την οικογένειά του, τους φίλους του, τους συναδέλφους του, τους ανθρώπους που αγαπά και για τους οποίους νοιάζεται. Προστατεύει ουσιαστικά την τοπική οικονομία και κυρίως στηρίζει το δημόσιο σύστημα υγείας, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν καθημερινά σπουδαίο αγώνα για τους συνανθρώπους μας -ασθενείς με κορονοϊό και άλλες σοβαρές ασθένειες.

Ο εμβολιασμένος δεν είναι πιόνι του συστήματος, ούτε οπαδός της κυβέρνησης, που δεν έχει φροντίσει να ενισχύσει το σύστημα υγείας όπως θα έπρεπε. Οσο πιο πολλοί είναι οι εμβολιασμένοι, τόσο μεγαλύτερη είναι η προστασία στην κοινωνία και στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2021 22:00

NEWSLETTER