Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 18:54

Η έννοια του “εμείς” κάνει τη διαφορά

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η έννοια του “εμείς” κάνει τη διαφορά

 

Γράφει η Νικολέττα Κολυβάρη

Κάτι όμορφο έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό από μια ομάδα φορέων-συλλόγων για τον αυτισμό από όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και μελών της “Αγίας Σκέπης” όπου δραστηριοποιούνται Μεσσήνιες μητέρες. Κάθε δράση τους είναι αφιερωμένη στα πιο αγαπημένα τους πλάσματα, στα παιδιά τους. Κοινός τους στόχος, η προώθηση των προβλημάτων των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού στους αρμόδιους φορείς και τα υπουργεία, με σκοπό να βρεθούν λύσεις για την ποιοτική διαβίωση των αυτιστικών παιδιών.

Η κοινή συλλογική προσπάθεια ξεκίνησε με αφορμή τη διαδικτυακή συνάντηση στα μέσα Μαρτίου με τον διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας Χαράλαμπο Παπαϊωάννου, στην οποία συμμετείχε μία άτυπη ομάδα εκπροσώπων φορέων και σωματείων από όλη την Ελλάδα. Από τη δυναμική αυτής της συνάντησης και τη θετική ανταπόκριση της πρωτοβουλίας των γονεϊκών φορέων έγινε αντιληπτό ότι χρειάζεται μία συντονισμένη προσπάθεια από τους άμεσα ενδιαφερομένους για εντοπισμό, καταγραφή και γνωστοποίηση των προβλημάτων στον χώρο της Ειδικής Αγωγής. Ετσι, οι συμμετέχοντες απηύθυναν κάλεσμα στην κοινωνία, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό και πιστεύω τους είναι πως κανείς δεν μπορεί μόνος και κανείς δεν γνωρίζει τα πάντα. Η έννοια του “εμείς” κάνει τη διαφορά. Η έννοια και η αξία της ομάδας από φορείς, με γονείς που παράγουν έργο και είναι ενεργοί, χωρίς πολιτικές αγκυλώσεις και χωρίς “ηγετικές” βλέψεις, που ούτε αρμόζουν ούτε αναλογούν… Μόνοι όροι για τη συμμετοχή στη νέα δυναμική κίνηση για την καλυτέρευση της ζωής και της καθημερινότητας ατόμων στο φάσμα του αυτισμού είναι να δραστηριοποιούνται για τον αυτισμό και τη νοητική υστέρηση και κυρίως να μην αποτελούν… μονοπρόσωπους φορείς, αλλά συλλογικότητες και ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Ποια άλλη δράση μπορεί άλλωστε να είναι πιο σημαντική από τη δημιουργία μιας ομάδας που θα επιδιώξει να βάλει τον αυτισμό στο σχεδιασμό κάθε υπουργείου, δημόσιας υπηρεσίας, οργανισμού ή εταιρείας;

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Απριλίου 2022 19:46

NEWSLETTER