Παρασκευή, 22 Απριλίου 2022 19:13

Οι εκλογές στην Περιφέρεια δεν είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

Γράφει ο Γιάννης Σινάπης

Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα να κατέβει ξανά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, θέλει ο τέως Πέτρος Τατούλης, για να έχει ελπίδες συγκρότησης ικανοποιητικού ψηφοδελτίου, να νικήσει και να πάρει ρεβάνς. Ποντάρει στις δυσαρέσκειες που έχει δημιουργήσει ο Π. Νίκας στον μηχανισμό και τους κομματικούς παράγοντες της Ν.Δ. Και ψαρεύοντας στα θολά νερά του κυβερνώντος κόμματος έχοντας ερείσματα και υποστήριξη από στελέχη του, όπως έγινε το 2010 με τον Δημήτρη Δράκο, να επικρατήσει του εκλεκτού της Ν.Δ.

Κάτι σαν ξεκαθάρισμα προσωπικών και κομματικών λογαριασμών βλέπει ο Π. Τατούλης την επόμενη εκλογική αναμέτρηση της Περιφέρειας. Λες και ο κόσμος της Περιφέρειας άγεται και φέρεται και μπορεί να είναι υποχείριο στα σχέδια πολιτικών παλαιάς κοπής.

Ο κόσμος της Περιφέρειας θέλει λύση στα προβλήματα, έργα υποδομών που εκκρεμούν και πρωτοβουλίες που θα κάνουν πράξη την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου.

Ο Π. Τατούλης ελπίζει να πάρει ρεβάνς και υποστηρίζει πως είναι αυτόφωτος και δυνατός. Υποστηρίζει ότι νίκησε το 2010 και το 2014 χωρίς να έχει χρίσμα, αλλά στήριξη από τα κόμματα που είχαν δυναμική και κυβερνούσαν. Λες και τα κόμματα δεν έβαλαν πλάτη, δεν ενεργοποίησαν τους μηχανισμούς και τα στελέχη τους, που στήριξαν κι έδωσαν τη νίκη στην παράταξή του. Αλήθεια, ποιος επέλεξε τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες; Δεν ήταν επιλογές του κόμματος που τον στήριξε; Και αν ήταν δικές του, τι έγινε στη Μεσσηνία και στράβωσε η δουλειά και τις δύο φορές;

Ο κ. Τατούλης θέλει πρόθυμους και υποτακτικούς. Πρόσωπα με άποψη, με διαφορετική φωνή, με ανησυχίες και προβληματισμούς δεν είναι της αρεσκείας του.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν θέλει άλλα μεγάλα λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις. Θέλει επιλογές υποψηφίων περιφερειαρχών και συμβούλων που θα την πάνε πιο μπροστά. Ανθρώπους με ιδέες και όρεξη, με ειλικρινή διάθεση προσφοράς που θα μπορούν να συνεργαστούν και να συνθέσουν απόψεις. Και με τέτοιες επιλογές δεν θα υπάρχει χώρος για φιλοδοξίες πολιτικών παλαιάς κοπής.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Απριλίου 2022 20:04