Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022 22:02

Η προεκλογική εκστρατεία στην Καλαμάτα έχει ήδη αρχίσει

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Η προεκλογική εκστρατεία στην Καλαμάτα έχει ήδη αρχίσει

Του Δημήτρη Πλεμμένου

Είναι ξεκάθαρο και έχει αναφερθεί πλέον πολλάκις ότι οδεύουμε προς μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, δεδομένου ότι μέσα στο 2023 θα υπάρξουν τουλάχιστον δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Οι εθνικές εκλογές το αργότερο έως τον Ιούλιο -με πιθανότερο χρόνο από τα τέλη Απριλίου έως τα μέσα Μαΐου- αλλά και οι αυτοδιοικητικές εκλογές, με πρώτο γύρο στις 8 Οκτωβρίου και τον δεύτερο, όπου χρειαστεί, μία Κυριακή αργότερα.
Πλησιάζοντας στην έναρξη της αντίστροφης μέτρησης έναν χρόνο πριν την πρώτη αυτοδιοικητική κάλπη, σιγά-σιγά οι πρώτες υποψηφιότητες ανακοινώνονται κατά τόπους “ζεσταίνοντας” το κλίμα.
Στην Καλαμάτα με δεδομένη την πρόθεση του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου να διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας και έπειτα από την προ ημερών ανακοίνωση της εκ νέου υποψηφιότητας του Βασίλη Τζαμουράνη, τόσο τα Δημοτικά Συμβούλια όσο και οι συνεδριάσεις των υπόλοιπων συλλογικών οργάνων του δήμου αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κι αυτό γιατί ουσιαστικά η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο ανδρών και των συνδυασμών τους αποκτά μορφή ενός προεκλογικού ντιμπέιτ.
Με βάση τα έως τώρα δεδομένα αλλά και το εκλογικό σύστημα, Βασιλόπουλος και Τζαμουράνης φαντάζουν ως οι δύο βασικοί διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου και έτσι οι εκατέρωθεν αντεγκλήσεις, που έχουν ήδη ξεκινήσει, έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία.
Υπάρχουν όμως σημαντικοί παράγοντες που μένουν να ξεκαθαριστούν, όπως εάν ο πολιτικός χώρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καλυφθεί εκλογικά από την υποψηφιότητα Τζαμουράνη ή εάν θα γίνει πράξη μία υποψηφιότητα με κεντροδεξιά στελέχη με συμμετοχή στις δημοτικές αρχές Νίκα -παράγοντες διόλου αμελητέοι, καθώς με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μπορούν να καθορίσουν τις εξελίξεις.
Όπως και να έχει, από τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας μετράμε αντίστροφα τον τελευταίο χρόνο πριν τις εκλογές και καθετί έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία για την εκλογική μάχη. Όσο για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, σίγουρα κάθε συνδυασμός θα έχει κάνει ήδη την αρχή για τη συγκρότηση ενός πυρήνα, αν και η συνολική στελέχωσή τους αναμένεται να επηρεαστεί με διάφορους τρόπους και από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

 


NEWSLETTER