Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 22:41

Καλοί οι διεθνείς προορισμοί, αλλά χρειάζεται και επικοινωνία

Γράφτηκε από τον

Καλοί οι διεθνείς προορισμοί, αλλά χρειάζεται και επικοινωνία

Του Δημήτρη Πλεμμένου

Άνοιξε τυπικά από την Κυριακή η τουριστική σεζόν για τη Μεσσηνία με την έναρξη των διεθνών πτήσεων από και προς το “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”. Παραδοσιακά για μία ακόμα χρονιά το Μόναχο κάνει την αρχή και τις προσεχείς ημέρες ακολουθεί η Στοκχόλμη.
Παράλληλα έχει γίνει γνωστό εδώ και μέρες το έως τώρα πλάνο της αεροπορικής σύνδεσης της Καλαμάτας με 22 διεθνείς προορισμούς σε Γαλλία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ελβετία, Αυστρία, Ιταλία, Ολλανδία, Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Δανία, Πολωνία και Ισραήλ. Τα παραπάνω σίγουρα για μία ακόμα χρονιά γεννούν αισιοδοξία για μία δυνατή τουριστική σεζόν, αλλά μάλλον αυτό από μόνο του δεν αρκεί.
Όπως γράφαμε την περασμένη εβδομάδα για την ανάγκη επικοινωνιακής στήριξης της αεροπορικής σύνδεσης της Καλαμάτας με Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο, το ίδιο ισχύει και για τις αντίστοιχες γραμμές του εξωτερικού. Υπάρχουν περιοχές, των οποίων η σύνδεση με την Καλαμάτα και τη Νότια Πελοπόννησο έχει παγιωθεί και έτσι θα μπορούσαν να στηθούν εγκαίρως στοχευμένες καμπάνιες, που θα προβάλουν την ευρύτερη περιοχή ως έναν… νέο προορισμό για τους πολίτες της Ευρώπης αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα μέρη.
Μέχρι τώρα οι περισσότερες καμπάνιες για την περιοχή σε διεθνές επίπεδο τρέχουν με άξονα την Costa Navarino, τη στιγμή μάλιστα που σύμφωνα με τα στοιχεία οι επιβάτες που φτάνουν στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας με προορισμό το πολυτελές θέρετρο δεν ξεπερνούν το 12%.
Μάλλον έχει έρθει η ώρα λοιπόν σε οργανωμένη βάση να τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο προβολής των περιοχών που εξυπηρετούνται από το “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”.
Σε αντίθεση με τις δυνατότητες που υπάρχουν για την προβολή στο εσωτερικό και από ομάδες επαγγελματιών, που δουλεύουν κατά κύριο λόγο με τον τουρισμό, για το εξωτερικό απαιτείται μεν η συμμετοχή τους υπό τον συντονισμό όμως ενός ευρύτερου φορέα, όπως η Περιφέρεια. Αυτό φυσικά ως προς την εξωστρέφεια, διότι όπως έχει συζητηθεί αρκετά και κατά το παρελθόν, έχουν να γίνουν ακόμα πολλά για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στην περιοχή. Για τη διεθνή προβολή προφανώς για φέτος είναι πολύ αργά, αλλά ας μην χαθεί άλλος χρόνος.