Πέμπτη, 29 Μαϊος 2014 15:50

Και τώρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

 

Ολοκληρώθηκαν λοιπόν όλες οι εκλογικές διαδικασίες στην Καλαμάτα και σιγά σιγά η ζωή ξαναμπαίνει στους κανονικούς της ρυθμούς, με το καλοκαίρι και την επικείμενη αυξημένη τουριστική κίνηση σε πρώτο πλάνο. Είναι γνωστό ότι όταν έρχεται το καλοκαίρι η ζωή και οι καταστάσεις στην Ελλάδα εξελίσσονται με πιο αργούς ρυθμούς.

Υπάρχουν όμως θέματα που είναι ανοιχτά σε αυτή την πόλη, και πλέον με την ολοκλήρωση των εκλογών πρέπει να προωθηθούν. Εξ αυτών λοιπόν είναι και η διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, μία προσπάθεια που σε γενικές γραμμές έχει λάβει θετικές κρίσεις. Ποια είναι όμως τα δεδομένα που διαμορφώνονται γύρω από αυτή την υπόθεση και πώς πρέπει να κινηθεί η Καλαμάτα; 

Το προηγούμενο διάστημα γνωρίζαμε ότι βασικοί “αντίπαλοι” της Καλαμάτας στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ήταν η Σύρος, η Τρίπολη και ο Πειραιάς. Η Σύρος είχε ως βασικό πλεονέκτημα την ισχυρή κοινότητα των καθολικών, ενώ στην Τρίπολη η δημοτική αρχή Σμυρνιώτη το τελευταίο διάστημα είχε κάνει “σημαία” της την προσπάθεια. Στην περίπτωση του Πειραιά αν και μεγάλη πόλη φαινόταν να μην το κυνηγούν και πολύ. Μετά τις εκλογές όμως πιθανόν να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Μετά την ήττα του Γιάννη Σμυρνιώτη στην Τρίπολη, ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο νέος δήμαρχος Δημήτρης Παυλής, ενώ στον Πειραιά η δημοτική αρχή Μώραλη – Μαρινάκη δεν αποκλείεται να θέσει σε νέα βάση τη διεκδίκηση. 

Η Καλαμάτα φαντάζει ακόμα ως το φαβορί σε αυτή τη μάχη για διάφορους λόγους που έχουμε και κατά το παρελθόν αναλύσει, αλλά έως τώρα η δημοτική αρχή κινείται μυστικά. Με τον καιρό να περνάει, περιμένουμε σύντομα να υπάρχουν εξελίξεις γύρω από το θέμα, ώστε να φθάσουμε το συντομότερο δυνατό στο σημείο να είμαστε έτοιμοι για την τελική διεκδίκηση το φθινόπωρο του 2015.

 

Αλλωστε πέραν των κινήσεων που ήδη γίνονται από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, θα πρέπει σύντομα να ανοίξει και ένας διάλογος στην πόλη ανάμεσα σε όλους αυτούς που έχουν κάτι να δώσουν για να στεφθεί με επιτυχία ο τελικός στόχος.