Τρίτη, 18 Μαϊος 2021 23:15

Εμβολιασμοί: Ολα λειτουργούν εργοστασιακώς

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Παρά την προχωρημένη ηλικία μου δεν έχω ακόμη εμβολιασθεί.

Όχι βεβαίως διότι είμαι… αρνητής, ή διότι με έπεισαν οι συνωμοσιολόγοι ότι κινδυνεύω να μου φυτέψουν κάποιο τσιπάκι του Μπίλι Γκέιτς. Αλλά διότι έπρεπε να προηγηθεί μια σειρά εξετάσεων που ζητούσε ο ογκολόγος που με παρακολουθεί. Οπότε δεν έχω προσωπική εμπειρία για το αν πράγματι όλα λειτουργούν τόσο άψογα στα εμβολιαστικά κέντρα, όσο ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης. Εντυπωσιάστηκα όμως από την περιγραφή ενός νεότερου συναδέλφου που εκτιμώ ιδιαιτέρως για την αντικειμενικότητά του, του Κώστα Γιαννακίδη. Αλλά, καλού-κακού, μόλις την διάβασα, φρόντισα να την επαληθεύσω. Τηλεφώνησα σε τέσσερις γνωστούς μου, ζητώντας τη δική τους περιγραφή, από τους οποίους μάλιστα ο ένας είναι λάβρος αντιμητσοτακικός από κεκτημένη ταχύτητα. Ε, όλοι τους ήταν πράγματι εντυπωσιασμένοι.
Έτσι επέλεξα να παραχωρήσω σήμερα τη στήλη στον Γιαννακίδη, αναδημοσιεύοντας με τη συγκατάθεσή του απόσπασμα από το δικό του κείμενο, ώστε να έχουν οι διστάζοντες μια αντικειμενική εικόνα της πραγματικότητας:
«Το ραντεβού έλεγε ότι θα εμβολιαστώ στις 18:09. Στις 18:20 είχα τελειώσει. Μαζί με τη selfie. Στήθηκα στην ουρά έξω από το κέντρο. Για πέντε λεπτά. Έδειξα τα στοιχεία του ραντεβού από την οθόνη του κινητού και πέρασα και εγώ στη μεγάλη αίθουσα υποδοχής. Κάθισα σε μία γωνιακή καρέκλα και έβλεπα γύρω μου, ως επί το πλείστον, συνομηλίκους μου. Ένας σεκιουριτάς μας ανακοίνωσε ότι μπορούμε να κατεβούμε από τις κυλιόμενες σκάλες στον υπόγειο χώρο. Εκεί μας παραλάμβαναν άλλοι. Οι μισοί πήγαν δεξιά, οι άλλοι μισοί αριστερά. Καθίσαμε πάλι σε μία σειρά από καρέκλες. Και κάθε λεπτό μας σήκωναν για να μετακινηθούμε όλο και πιο κοντά προς το επόμενο στάδιο. Όταν έφτασα να κάθομαι στην πρώτη καρέκλα της σειράς, ο επιβλέπων τον χώρο μου έκανε νόημα να περάσω στη γραμματεία και εν συνεχεία στη γιατρό. Συμπλήρωση εντύπου, μίνι συνέντευξη, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αλλεργία που έχω στο τσίμπημα της μέδουσας. Και με έστειλε στο σημείο 21 για το εμβόλιο. Τρία λεπτά εκεί. Η κοπελιά με πέρασε στο tablet, μου έστειλε το μήνυμα για την επόμενη δόση και τελειώσαμε».
Παρά την «Αυγή», την ΕΦΣΥΝ, τους Πολάκη και Τσίπρα, που τα παρουσιάζουν όλα σε μαύρο χάλι, υπάρχει η αντικειμενική πραγματικότητα. Όλα δουλεύουν σαν καλοκουρδισμένο ρολόι. Μπράβο ρε Ελλάδα, τα καταφέρνεις.

Γ. Π. Μασσαβέτας
giorgis@massavetas.gr