Κυριακή, 23 Μαϊος 2021 23:18

Ο «φράχτης», η Πρόεδρος, η μικροψυχία χωρίς φραγμό

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)
Ο «φράχτης», η Πρόεδρος, η μικροψυχία χωρίς φραγμό

 

Η φωτογραφία, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπροστά από τον φράχτη του Έβρου, έδωσε το έναυσμα σε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα ενημέρωσης «αριστερών φρονημάτων», «επαναστάτες» και εξυπνάκηδες του διαδικτύου, να εξαπολύσουν ένα κύμα επιθετικών σχολίων εναντίον της. Περίσσεψαν η χολή και η χλεύη.

Αν ο φράχτης είναι «φτου κακά», σύμβολο «αντιδραστικής πολιτικής», «ρατσισμού» και οτιδήποτε άλλο, τότε γιατί δεν τον ξήλωσε η «προοδευτική» κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ; Διότι απλούστατα όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.
Η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος φράχτης, που η δημιουργία του ξεκίνησε επί υπουργίας Χρήστου Παπουτσή, δηλαδή με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, πρόσφερε στην χώρα πολύτιμη υπηρεσία όταν το καθεστώς Ερντογάν, προκειμένου να ασκήσει πίεση, όχι μόνον έναντι της Ελλάδος αλλά και έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οργάνωσε και εξαπέλυσε ένα κύμα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που επιχειρούσαν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο. Κάτι που αναγνωρίσθηκε από την ηγεσία της Ένωσης, με τους κορυφαίους ηγέτες της να επισκέπτονται τον «φράχτη».
Η αντίληψη ότι κάθε μέτρο προστασίας των συνόρων μας είναι «αντιδραστικό» και «ρατσιστικό» διακινείται από πολιτικά σχήματα όπως η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ή τα «γκρουπούσκουλα» της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και από άτομα με θολωμένα μυαλά. Πολλά από τα οποία έχουν μετέλθει όλα τα τεχνάσματα για να μην υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία. Είναι όμως πράγματι «αριστερή» και «προοδευτική» αυτή η πολιτική, που φθάνει ως την απαξίωση της Προέδρου της Δημοκρατίας;
Δείτε τι συμβαίνει την ίδια ώρα στην Ισπανία, μια χώρα που κυβερνάται από έναν «καραμπινάτο» αριστερό συνασπισμό. Που συγκροτείται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ και τους Ποδέμος του… λιποτακτήσαντος εκ της πολιτικής Πάμπλο Ιγκλέσιας, μετά την δεινή ήττα του στην Μαδρίτη. Μέσα σε τρεις ημέρες απελάθηκαν πίσω στο Μαρόκο, από όπου προέρχονταν, πάνω από έξι χιλιάδες μετανάστες που επιχείρησαν να εισέλθουν, παρατύπως, σε αυτήν την χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δυστυχώς, εδώ έχουμε περίσσευμα ανοησίας και μικροψυχίας. Το οποίο εμποδίζει μερικούς να κατανοήσουν ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αυτό ακριβώς έπρεπε να κάνει. Να σταθεί δίπλα σε εκείνους που αγρυπνούν φυλάσσοντας τα σύνορα της πατρίδας. Για να μπορούν οι μικρόψυχοι να απολαύουν και των ελευθεριών και της ελευθεριότητας στην έκφραση της κακοψυχιάς τους.

giorgis@massavetas.gr


NEWSLETTER