Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 17:15

Απάντηση Βλαχοδημητρόπουλου στο Τζώρτζη για το πανηγύρι

Γράφτηκε από Βλαχοδημητρόπουλος Αναστάσιος

Το πανηγύρι της Μεσσήνης αποτελεί θεσμό για το Δήμο μας, υψηλής κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής αξίας, γεγονός γνωστό, μεταξύ άλλων και στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Τζώρτζη, ο οποίος έχει διατελέσει επί σειρά ετών Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μεσσήνης.
Αυτή την ιδιότητα και γνώση του όμως, ο κ. Τζώρτζης, σκόπιμα αυτή τη φορά δεν ενεργοποίησε, αδιαφορώντας για το όφελος του Δήμου και την διευκόλυνση λειτουργίας του, στα πλαίσια της πανηγύρεως. Απεναντίας, ο κ. Τζώρτζης ήταν αυτός που για την παραπλάνηση της κοινής γνώμης και την τεχνητή αντιπολιτευτική όξυνση σε σχέση με τα αντικειμενικά δεδομένα του φετινού πανηγυριού, έδωσε τη σκυτάλη στον δημοτικό σύμβουλο κ. Γαλιάτσο, εκλεγμένο στην Δημοτική Ενότητα Πεταλιδίου.
Είναι εμφανές ότι αυτή η προσωπική του επιλογή στο πρόσωπο του κ. Γαλιάτσου, ως μέλος της επιτροπής πανηγύρεως, επιβεβαιώνει την έλλειψη πολιτικής ευθύνης του κ. Τζώρτζη και την διάθεση φόρτισης της όλης διαδικασίας, δεδομένου ότι υπήρχε δυνατότητα υπόδειξης αιρετού προσώπου από το συνδυασμό του που γνώριζε τις διαδικασίες και τις ιδιαιτερότητες του πανηγυριού.
Ο κ. Τζώρτζης, ενήμερος για την παρέμβαση του κ. Γαλιάτσου (εκτός αν υπάρχει έλλειψη συνεννόησης της μειοψηφίας), επέτρεψε να συζητηθεί ένα θέμα που στην ουσία ήταν προσπάθεια υποστήριξης ενός εκπροσώπου επιχειρηματία Λούνα Παρκ για τους δικούς του προσωπικούς λόγους.
Η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την μίσθωση του συγκεκριμένου κοινόχρηστου χώρου ήταν αυτή που προβλέπεται, ενώ με την παρέμβασή της η αντιπολίτευση στην ουσία εναντιωνόταν των οικονομικών συμφερόντων του Δήμου, διακυβεύοντας τα έσοδά του κατά 17.300 ευρώ.
Παράλληλα, ο κ. Τζώρτζης επιμένοντας στη συντήρηση της πόλωσης, συνάντησε το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου για να δείξει ότι δήθεν αυτός είναι υπέρμαχος της συναίνεσης, ενώ στην πραγματικότητα υπήρξε ηθικός αυτουργός στα «Πανηγύρια» του Δημοτικού Συμβουλίου της 22-9-2011.
«Πανηγύρια» χαρακτηρίζει τα γεγονότα της 22-9-2011, που αυτός τροφοδότησε ενώ ξεχνάει τα «Πανηγύρια» του Δημοτικού Συμβουλίου της 4 Οκτωβρίου 2010 εν μέσω προεκλογικής περιόδου, όπου επιδεικτικά μειδιούσε σε κλίμα ζούγκλας, όπως χαρακτηρίστηκε από όλο τον τύπο.
Μήπως και τότε ο κ. Τζώρτζης ήταν ο ηθικός αυτουργός και υποκινητής ακραίων συμπεριφορών; Και γιατί άραγε τότε επιδεικτικά σιώπησε;
Tο κοινό μυστικό που συζητά η κοινωνία της Μεσσήνης είναι ένα και πολύ σημαντικό: Φέτος πολλά έχουν αλλάξει στο πανηγύρι στην κατεύθυνση της νομιμότητας, διαφάνειας, αντικειμενικότητας και διασφάλισης των συμφερόντων του Δήμου. Προφανώς δεν «αντέχει» να το παραδεχτεί ο κ. Τζώρτζης και μέρος των μειοψηφιών.

Ο Πρόεδρος της διαπαραταξιακής επιτροπής πανηγυριού
Αναστάσιος Βλαχοδημητρόπουλος


NEWSLETTER