Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 11:33

Κρίμα στον κόσμο!

Γράφτηκε από την
Κρίμα στον κόσμο!

 Το απόγευμα της Κυριακής πολύς κόσμος πήγε να παρακολουθήσει τον αγώνα ανάμεσα στην Καλαμάτα και την Κόρινθο. Ένα παιχνίδι, το οποίο δεν ήταν αυτό που περίμεναν οι φίλαθλοι της «Μαύρης Θύελλας», σε καμία περίπτωση, δίνοντας το «βροντερό» παρών τους στο Δημοτικό Στάδιο της Παραλίας.
 
Η εικόνα, ειδικά του πρώτου ημιχρόνου, ήταν απογοητευτική. Το κέντρο ήταν ανύπαρκτο, στην επίθεση δεν υπήρχε ο παίκτης που θα φόβιζε την αντίπαλη άμυνα, ενώ η απόδοση πολλών παικτών κινήθηκε κάτω από το μέτριο. Φυσικά, πρέπει να πούμε ότι είναι αρχή ακόμα, και μπορεί στη συνέχεια η ομάδα να αποδώσει καλύτερα, ώστε βρει το δρόμο που θα την οδηγήσει στον φετινό της στόχο, που δεν είναι άλλος από την άνοδο στη Β’ Εθνική. Ένας στόχος που δεν φαίνεται ορατός με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις. Ακόμη κι αν ανεβαίνουν φέτος 5 ομάδες από τον όμιλο, και ενδεχομένως 6 από τα μπαράζ με τον Βόριο Όμιλο, η φετινή Καλαμάτα, σύμφωνα με αυτά που έχει δείξει μέχρι τώρα, δεν μπορεί να καταφέρει ούτε αυτό! Στην Καλαμάτα πρέπει να δουν την κατάσταση όπως είναι και να λάβουν τα μέτρα τους για τη βελτίωσή της, κι έπειτα την άνοδό της. Δεν είναι δυνατόν ο Γιώργος Μπένος να υπολογίζει σε δύο μόνο παίκτες, εξαιρετικούς μεν για το επίπεδο αυτό, αλλά σε αρκετά μεγάλη ποδοσφαιρική ηλικία για να «σηκώσουν το βάρος» της φετινής προσπάθειας. Βλέπετε τους συχνούς τραυματισμούς που έχουν οι Καούνος και Πασάς. Μπορεί να είναι έμπειροι και οι πιο σημαντικοί παίκτες του φετινού ρόστερ, αλλά δεν μπορούν να αντέξουν τόσα συνεχόμενα παιχνίδια για να καταφέρουν να αποτελέσουν τους μεγάλους «στυλοβάτες» της φετινής απόπειρας για άνοδο της Καλαμάτας. Θα έπρεπε η διοίκηση και ο προπονητής να έχουν μεριμνήσει από το καλοκαίρι για εναλλακτικές λύσεις, ώστε να μην φαίνεται η απουσία τους σε κάθε αγώνα. Όχι μόνο απουσιάζουν, δηλαδή, αλλά ανάμεσα στους ίδιους και τους υπόλοιπους παίκτες που παίζουν στη θέση τους επικρατεί και γίνεται φανερή σε κάθε ματς μία πραγματικά χαώδης διαφορά. Πώς να καταφέρει λοιπόν μία ομάδα να πορευτεί κατά τη διάρκεια της σεζόν με δύο παίκτες που δεν μπορούν να αντέξουν ακόμη και σε τέτοιο ρυθμό παιχνιδιών; Πρέπει να βρει η ομάδα εναλλακτικές λύσεις. Δηλαδή, θα πρέπει ο προπονητής να αναθέσει περισσότερη σημασία στους πιο νέους παίκτες και να προσπαθήσει να βγάλει από αυτούς περισσότερες δυνατότητες από αυτές που έχουν δείξει τώρα και που σίγουρα διαθέτουν, για να μην υπάρχει πια το κενό που υπάρχει τώρα όταν λείπουν οι δύο βετεράνοι ποδοσφαιριστές. Μόνο έτσι μπορεί η Καλαμάτα να φτάσει στο στόχο της, την άνοδο στη Β’ Εθνική.
 
Πράγματι, η εικόνα της Καλαμάτας απέναντι στην Κόρινθο το απόγευμα της Κυριακής δεν ήταν η δέουσα για τον κόσμο που έφτασε στο Στάδιο. Αν δε γίνουν άμεσα οι απαραίτητες αγωνιστικές αλλαγές από τον Γιώργο Μπένο, που σίγουρα θα έχει προβληματιστεί από την εικόνα αυτή, τότε θα έρχονται πολύ λιγότεροι στα επόμενα παιχνίδια και στο τέλος θα εγκαταλείψουν την φετινή προσπάθεια της ομάδας. Και είναι κρίμα, λόγω της αγάπης και της πίστης τους στον φετινό στόχο της Καλαμάτας. Η «Μαύρη Θύελλα» πρέπει να αποδείξει τις πραγματικές της δυνατότητες και επιτέλους να δείξει το καλό της πρόσωπο, αποδεικνύοντας πια την πιστότητα του πανελληνίως φημισμένου ονόματός της!
 
Ραφαήλ Αλαγάς


NEWSLETTER