Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013 21:32

Η δύναμη του τόπου μας είναι οι άνθρωποί του

Γράφτηκε από την
Η δύναμη του τόπου μας είναι οι άνθρωποί του

 

Του Γιώργου Κουλουρά

Πολιτικού Επιστήμονα

Κάθε δημότης της Μεγαλόπολης, ονειρεύεται να δει τον τόπο  μας, εκεί που του αξίζει. Ψηλά σε όλους τους τομείς. Σε επίπεδο οικονομίας, ανάπτυξης, τουρισμού, έργων, αθλητισμού, αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας. Η πόλη μας έχει πολλές δυνατότητες.

Γιατί πάνω από όλα πιστεύουμε ότι ο τόπος μας έχει δύναμη και η δύναμη του τόπου μας είναι οι άνθρωποί του, είστε όλοι εσείς, που διαβάζετε αυτή την στιγμή τούτο το άρθρο, Είστε εσείς που μπορείτε να δώσετε δύναμη στα όνειρα της νέας γενιάς.

Είμαστε όλοι μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, με τον τρόπο του μπορεί να βάλει ένα λιθαράκι, για να φτάσει ψηλά ο τόπος μας. Μπορούμε να ξανά φέρουμε στην πόλη  την υπερηφάνεια, την αξιοπρέπεια, τα χαμένα όνειρα της νέας γενιάς. Ο δρόμος είναι δύσκολος. Το μονοπάτι είναι ένα όμως.

Αλλάζοντας νοοτροπίες και ξεφεύγοντας από πρακτικές που τεμαχίζουν σε κομμάτια την πόλη μας. Για να μπορέσει ο τόπος μας να σταθεί όρθιος πρέπει να φέρουμε στο προσκήνιο την κοινωνική αλληλεγγύη, την ανθρωπιά, τις αρχές και τις αξίες, έχοντας περισσότερες κοινωνικές ευαισθησίες.

Δημιουργώντας μια πόλη, μια παρέα, μια αγκαλιά…

Πρέπει να χαιρόμαστε με την επιτυχία του γείτονα και όχι να τον ζηλεύουμε. Πρέπει να βοηθάμε τον συμπολίτη  μας σε μια δύσκολη στιγμή. Η κρίση που βιώνουμε είναι μια ευκαιρία να ξανζεστάνουμε τις σχέσεις μας με τους γύρω μας, ξεφεύγοντας από προσωπικούς εγωισμούς. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να πάμε τον τόπο μας εκεί που του αξίζει.

 

 


NEWSLETTER