Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016 21:48

Μιζέρια και κακομοιριά

Μιζέρια και κακομοιριά

Το κυκλοφοριακό μπάχαλο των ημερών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού υπογραμμίζει το μεγάλο πρόβλημα υποδομής της Μεσσηνίας.

Η έλλειψη δρόμων που να οδηγούν με ασφάλεια και ταχύτητα στη θάλασσα και τα σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος είναι το απαραίτητο μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη της περιοχής τουριστικά. Για πολλούς λόγους και όχι μόνο για έναν τα προηγούμενα χρόνια η Μεσσηνία δυστυχώς δεν κατάφερε να αξιοποιήσει κοινοτικούς πόρους και να επιτύχει την κατασκευή ενός αξιοπρεπούς εσωτερικού οδικού δικτύου. Η έλλειψη αυτή πρέπει να καλυφθεί και μάλιστα το συντομότερο δυνατό.

Η δρομολόγηση κατασκευής του Καλό Νερό - Τσακώνα και του Καλαμάτα - Ριζόμυλος είναι το κλειδί που ξεκλειδώνει όλα τα υπόλοιπα τμήματα. Είναι τα έργα που αφού ενταχθούν δίνουν τη δυνατότητα σε βάθος μιας δεκαετίας να έχει το σύνολο της Μεσσηνίας ένα επαρχιακό δίκτυο που θα μπορεί να λειτουργήσει ως αναπτυξιακό εργαλείο. Τα ακίνητα που υπάρχουν στη Μεσσηνία είναι αρκετά και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και τουριστικά αν βοηθούσαν οι δρόμοι. Η κατανόηση αυτής της πραγματικότητας και προοπτικής ίσως να βοηθούσε στο να δουν ορισμένοι την μεγάλη εικόνα. Ο μεγάλος και ασφαλής δρόμος εξυπηρετεί το σύνολο της κοινωνίας και της οικονομίας, ο μικρός και μίζερος κανέναν. Απλώς αναπαράγει τη μιζέρια και την κακομοιριά.