Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 20:52

Επιστροφή στη λογική

Επιστροφή στη λογική

Τις τελευταίες ημέρες ανακάλυψαν όλοι τον Σώρρα και τις εξωφρενικές υποσχέσεις του. Μέχρι και ο δήμαρχος Καλαμάτας, για να είναι στο κλίμα των ημερών, θυμήθηκε ότι δεν δέχτηκε να υπογράψει σύμβαση για να φτιάξει έργα με τα περιβόητα... δισεκατομμύρια του Σώρρα.

Το δεν υπέγραψε είναι βέβαια η μισή αλήθεια, γιατί η άλλη μισή είναι ότι δεν καταδίκασε και δεν απέτρεψε τους συμπολίτες μας από την αυταπάτη τους. Ο δήμαρχος μπορεί να μην θεωρεί δική του δουλειά να δείξει στους δημότες του την αλήθεια, αλλά όταν όλοι θεωρούν ότι δεν τους αφορούν οι παραλογισμοί που συμβαίνουν γύρω τους, να μην πέφτουν μετά από τα σύννεφα.

Ο Σώρρας, όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει, είναι η κορυφή του παγόβουνου της αυταπάτης που κυριαρχεί από το 2009 στη χώρα. Η οικονομική κρίση γκρέμισε βεβαιότητες χρόνων και έφερε χιλιάδες συμπολίτες μας στην απόγνωση. Αυτή την κατάσταση εκμεταλλεύτηκαν πολλοί και διάφοροι, από πολιτικά ζόμπι του περασμένου αιώνα μέχρι κανονικοί πολιτικοί απατεώνες, που  γέμισαν τα μυαλά των ανθρώπων με ψευδαισθήσεις και μίσος. Μίσος για την κανονικότητα και τον ορθολογισμό. Μίσος για τον διπλανό και την αλήθεια. Επί σειρά ετών κάθε ορθολογική προσέγγιση δαιμονοποιείται και καταδικάζεται με συνοπτικές διαδικασίες και κάθε τρέλα νομιμοποιείται μέσα από απλουστευτικές προσεγγίσεις τύπου “τους είδαμε και τους άλλους”. Ας ελπίσουμε ότι η απομυθοποίηση του Σώρρα θα αποτελέσει την αρχή για να επιστρέψουμε στον κόσμο της λογικής.