Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 20:56

Αυταπάτες χωρίς όρια

Αυταπάτες χωρίς όρια

Tο μονοπώλιο της ΔΕΗ στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, όπως σωστά ανακάλυψε και επισήμανε σε πρόσφατη συνέντευξή του και ο πρωθυπουργός, δεν μπορεί να συνεχιστεί για λόγους που έχουν να κάνουν με τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η πώληση τμήματος της ΔΕΗ δεν είναι δηλαδή ζήτημα που έχει να κάνει με το μνημόνιο ή με το ευρώ αλλά με τη συμμετοχή της χώρας στην Ε.Ε. και με την κοινή πολιτική περί ανταγωνισμού σε κρίσιμους τομείς όπως η ενέργεια -υπάρχει άλλωστε και καταδίκη της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Επειδή όμως κάποιοι δεν θέλουν να αντιληφθούν την πραγματικότητα, είπαν να κάνουν μια τελευταία ντρίπλα ή καλύτερα να προσφέρουν μια φρέσκια μπάλα σανό πλασάροντας ως... αντιστασιακή λύση την αγορά των μονάδων και των ορυχείων της ΔΕΗ από δήμους και Περιφέρειες.

Μόλις το ακούς αυτό και γνωρίζεις στοιχειωδώς πού βρίσκονται οικονομικά δήμοι και περιφέρειες και πώς λειτουργούν, έχεις μόνο μια επιλογή: να βάλεις τα γέλια. Αφού πειστείς ότι αυτό δεν το λένε στα αστεία αλλά το εννοούν και είναι αποφασισμένοι ορισμένοι να μηδενίσουν το κοντέρ του λαϊκισμού, κάνεις το σταυρό σου και περιμένεις να δεις πού ακριβώς είναι ο πάτος. Η αυτοδιοίκηση θεωρητικώς θα μπορούσε να ασχοληθεί και με την ενέργεια, πιθανότατα να γίνεται σε άλλες χώρες και με μεγάλη επιτυχία, εδώ όμως έχουμε μια αυτοδιοίκηση που δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε τα σκουπίδια της. Υπάρχει κάποιος σοβαρός που πιστεύει ότι θα μπορέσει να διαχειριστεί λιγνιτικές μονάδες; Θα τρελαθούμε εντελώς; Υπάρχει ένα όριο κάπου ή έχουμε χάσει οριστικά κάθε επαφή με τη λογική;