Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 20:40

Η ένοχη σιωπή

Γράφτηκε από τον

Τα πρόστιμα για τις χωματερές που επιβλήθηκαν από το ευρωπαϊκό δικαστήριο θα το πληρώσουν οι δημότες

Στη Μεσσηνία οι δημότες Μεσσήνης, Τριφυλίας, Οιχαλίας και Πύλου - Νέστορος θα πληρώσουν το αναλογούν πρόστιμο. Οι δημότες δεν θα καταλάβουν βέβαια πως θα γίνει αυτό, γιατί τα χρήματα θα τραβηχτούν από τα δημοτικά τέλη και οι δήμαρχοι θα καλύψουν την τρύπα που θα δημιουργήσουμε με χρηματοδοτήσεις από αλλού, έτσι ώστε να μη φανεί. Αυτό βέβαια που θα φανεί θα είναι λιγότερα έργα σε άλλους τομείς. Θα μείνουν, για παράδειγμα, ασυντήρητοι αγροτικοί δρόμοι γιατί τα μηχανήματα που θα μπορούσαν να είναι εκεί ή τα αντιστοιχία καύσιμα θα... σκατζαριστούν για να καλυφθεί η τρύπα στην καθαριότητα.

Το πρόβλημα, με άλλα λόγια, θα κουκουλωθεί με κουτοπονηριές για να συνεχίσουν οι δήμαρχοι να ρίχνουν σκουπίδια σε ανοιχτές χωματερές μέχρι να γίνει η μονάδα μέσω ΣΔΙΤ και να απαλλαγούν από τον συγκεκριμένο βραχνά. Ενδεικτικό της ένοχης στάσης και αυτού που θα ακολουθήσει είναι ότι, από προχθές που έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση θα στείλει τα πρόστιμα στους δημάρχους, ουδείς διαμαρτυρήθηκε. Ελπίζουν όλοι ότι θα ξεχαστεί και κανείς δεν θα πάρει χαμπάρι.

Η θολή κατάσταση βολεύει και κανείς δεν θέλει να ξέρουν οι πολίτες το πώς και το γιατί. Με πολίτες στην άγνοια κάνουν καριέρα οι “βλαχοδήμαρχοι”, που έλεγε και ο σημερινός πρωθυπουργός.