Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 19:20

Θητείες για όσους ασκούν εξουσία

Θητείες για όσους ασκούν εξουσία

Μέσα από τον γενικό χαμό για τον Τατούλη και το πολεμικό κλίμα κατά της κυβέρνησης και του “Κλεισθένη”, στη συνάντηση των αυτοδιοικητικών της Ν.Δ. στην Τρίπολη, κατατέθηκε και ένα αίτημα που αποτελεί την πιο μεγάλη μεταρρύθμιση για τη χώρα, αν υλοποιηθεί.

Το κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κορινθίας Χρ. Κορδώσης και αφορούσε τη θέσπιση δύο θητειών στην αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, σε παρέμβαση από το ακροατήριο πως πρέπει να γίνει και για τη Βουλή, υπήρξε αποδοχή από τον ομιλούντα και από μεγάλο μέρος των παρισταμένων. Πρόταση που είχε ακουστεί από κυβερνητικές πηγές, ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης.

Αυτή είναι μία από τις πιο σημαντικές, αν όχι η σημαντικότερη, μεταρρύθμιση, που έχει ανάγκη ο τόπος. Ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες, φρέσκος αέρας. Ο,τι έχει να δώσει, να προσφέρει κάποιος στα κοινά, το καταφέρνει σε δύο θητείες.

Ετσι μπορεί να γίνει πράξη η ανανέωση στην πολιτική ζωή του τόπου. Να δοθεί τέλος στις καθεστωτικές αντιλήψεις και τις πρακτικές ιδιοκτησίας της αυτοδιοίκησης, καθώς και στις λογικές σωτήρα στη ζωή και στην κοινωνία ενός νομού.

Με τις δύο θητείες μπορεί να σπάσει η πελατειακή σχέση και να χτυπηθεί το ρουσφέτι. Να αψηφήσει ένας αιρετός το πολιτικό κόστος και να πάρει γενναίες αποφάσεις. Μεταρρύθμιση με πραγματικό προοδευτικό πρόσημο - πρόκληση για τα κόμματα του τόπου μας.