Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 18:16

Είναι πρόκληση για όλους η νέα αστική γραμμή

Είναι πρόκληση για όλους η νέα αστική γραμμή

Νέα αστική γραμμή - στοίχημα, πραγματική πρόκληση αποκτά η Καλαμάτα. Πρόκειται για τη γραμμή 7 και την επέκταση του αστικού στη Βέργα και στη Μικρή Μαντίνεια, που αποτελούσε αίτημα και πεδίο συζήτησης για πολλά χρόνια.

Η γραμμή είναι πρόκληση πρώτα απ’ όλους για το Αστικό ΚΤΕΛ. Ο φορέας καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στην πράξη στη νέα σημαντική υποχρέωση που αναλαμβάνει. Οτι μπορεί να είναι συνεπής, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, στα δρομολόγια που έχουν προγραμματιστεί ανά μία ώρα. Οτι θα έχει έτοιμο στην αφετηρία του “Φιλοξένια” το λεωφορείο, στο οποίο θα μετεπιβιβάζεται ο κόσμος από τις γραμμές του 1 και του 2. Και ότι το λεωφορείο αυτό θα ξεκινάει χωρίς καθυστέρηση και δεν θα ταλαιπωρεί τον κόσμο. Και με την ευθύνη πάντα, να έχει συνέπεια στα δρομολόγια των γραμμών 1 και 2, οι οποίες θα τροφοδοτούν τη νέα γραμμή προς Βέργα και Μικρή Μαντίνεια.

Η πρόκληση είναι και για τον κόσμο, κυρίως τους κατοίκους της Καλαμάτας, οι οποίοι σαν όλους τους Ελληνες έχουν μάθει να κυκλοφορούν με το αυτοκινητάκι τους, ακόμα και αν ξέρουν ότι θα “μαρτυρήσουν” για να περάσουν την παραλιακή Βέργα και ιδιαίτερα την εφιαλτική διαδρομή μέχρι το πάρκο του Αλμυρού.

Πρέπει να αλλάξει συνήθειες και νοοτροπίες ο κόσμος της Καλαμάτας, για να παρατήσει το αυτοκινητάκι του και να πάει για μπάνιο στη Μικρή Μαντίνεια με το αστικό. Είναι μεγάλη υπόθεση, δύσκολο στοίχημα, ακόμα και η δοκιμή.

Και ένα τελευταίο: Η πρόκληση είναι και για τις αρμόδιες αρχές, δήμο και Περιφέρεια για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στο “Φωτεινή” που θα είναι έτοιμος του χρόνου, καθώς και για την ανάγκη να εξετάσουν σοβαρά τη διαπλάτυνση του δρόμου -όσο μπορεί να γίνει- στη Βέργα.