Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 17:17

Να φανούμε πρώτα αντάξιοι στην πρόκληση

Γράφτηκε από τον
Να φανούμε πρώτα αντάξιοι στην πρόκληση

Αναμφισβήτητα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σημαντικό έργο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας στην αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των χορηγιών από επιχειρηματίες του τόπου μας.

Το νοσοκομείο έχει εκσυγχρονιστεί, αποκτώντας σημαντικό ιατροτεχνολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό και πετυχαίνοντας ουσιαστική εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας. Πανελλαδικά ακούγεται ως ένα από τα πιο σύγχρονα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Το μεγάλο στοίχημα είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που έχει ελλείψεις, πράγμα λογικό -μέχρι ενός σημείου- για μια χώρα με πολιτικές μνημονίων τα τελευταία χρόνια.

Η πρόκληση για το Νοσοκομείο Καλαμάτας αφορά κυρίως τη Μονάδα Χημειοθεραπείας που δεν έχει ογκολόγο και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών που δεν έχει δικούς του γιατρούς και στηρίζεται σε ειδικευόμενους.

Γι’ αυτό και το χθεσινό μας ρεπορτάζ με την ενημέρωση από το διοικητή Γιώργο Μπέζο, για τη συγκεκριμένη πρόκληση έχει ιδιαίτερη σημασία. Θα σταθούμε στο χρονοδιάγραμμα και στις εκτιμήσεις που έκανε ο διοικητής, με την υποχρέωση να παρακολουθούμε στενά την υλοποίηση, την τήρησή τους.

“Οι προσλήψεις για τον ογκολόγο στη Μονάδα Χημειοθεραπείας και τους 9 μόνιμους γιατρούς στα Επείγοντα Περιστατικά του Νοσοκομείου βρίσκονται στην αξιολόγηση των αιτήσεων των ενδιαφερομένων γιατρών. Και τον Οκτώβριο το αργότερο θα έχουν αναλάβει υπηρεσία”.

Τα σημειώνουμε αυτά και το επόμενο διάστημα θα είμαστε εδώ, για να δούμε πώς προχωρούν οι διαδικασίες. Για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και οι εκτιμήσεις να επιβεβαιωθούν.

Τον Οκτώβριο η Μονάδα Χημειοθεραπείας και τα Επείγοντα πρέπει να λειτουργούν με καλύτερους όρους, να παρέχουν αποτελεσματικότερες υπηρεσίες υγείας στον κόσμο της Μεσσηνίας.

Κι επειδή, όπως παρατήρησε ο διοικητής, “ένα νοσοκομείο που θέλει να βλέπει μπροστά, δεν μπορεί να λέει ότι δεν θέλουμε άλλους γιατρούς. Θα πρέπει να προστεθούν και άλλες ειδικότητες”, εδώ είμαστε και για τη συνέχεια. Να φανούμε όμως πρώτα αντάξιοι στην πρόκληση.

 

Γιάννης Σινάπης


NEWSLETTER