Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 13:43

Οι εκκρεμότητες στη Νέα Είσοδο απειλούν την ανθρώπινη ζωή

Οι εκκρεμότητες στη Νέα Είσοδο απειλούν την ανθρώπινη ζωή

 

Παραλίγο να γίνει τραγωδία το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας, όπως μας μετέφερε αναγνώστης μας, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

Σε σημείο με λίμνη, αυτοκίνητο που πήγαινε με... 200 προσπέρασε τον αναγνώστη μας, πριν τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, του πέταξε νερά και μόλις επανέκτησε τον έλεγχο του οχήματός του, είδε μέσα στα σκοτάδια, κάτω στο δρόμο πεσμένους έναν άνθρωπο με σκούρα ρούχα και δίπλα του ένα μηχανάκι. Ηταν ευτύχημα που είδε την τελευταία στιγμή τον πεσμένο άνθρωπο και δεν τον παρέσυρε. Σταμάτησε και το ευτύχημα ήταν πως πρόλαβαν και σταμάτησαν και οι οδηγοί που ακολουθούσαν.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, ειδοποιήθηκαν η Τροχαία και το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο μετέφερε τον οδηγό του δικύκλου που ήταν ντελιβεράς στο νοσοκομείο με ορθοπαιδικά τραύματα.

Το συμβάν καταδεικνύει την επικινδυνότητα της Νέας Εισόδου και τα σοβαρά προβλήματα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν. Το πρώτο και σημαντικότερο, το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας που έγινε και το οποίο φαίνεται πως δεν αντιμετωπίζει τις επικίνδυνες λίμνες που δημιουργούνται. Είναι κοντά στην ολοκλήρωσή του, μετά τη νέα παράταση που πήρε και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας οφείλει να επανεξετάσει και να δει αν προλαβαίνει να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Το δεύτερο, το σκοτάδι που παραμένει σε ένα μεγάλο μέρος της Νέας Εισόδου, εδώ και καιρό. Μπήκαν καινούργιες κολόνες φωτισμού στη νησίδα και τοποθετήθηκε νέο υπόγειο δίκτυο, όμως βρίσκονται σε εκκρεμότητα οι συνδέσεις. Εντάξει, είναι κακές οι καιρικές συνθήκες εδώ και μεγάλο διάστημα και μπορεί να μην επιτρέπουν τις εργασίες, ωστόσο είναι μεγάλη και επικίνδυνη η περίοδος που η Νέα Είσοδος παραμένει στα σκοτάδια. Δήμος Καλαμάτας και εργολάβος οφείλουν, πλέον, να μην χάσουν ούτε μια μέρα καλοκαιρίας.

Και το τρίτο, οι ντελιβεράδες που κινούνται με ρίσκο για να προλάβουν, πρέπει να φορούν γιλέκα με χρώμα, για να φαίνονται και να ξεχωρίζουν. Και σε κάτι τέτοια συμβάντα, όπως αυτό στη Νέα Είσοδο, αυτά τα γιλέκα είναι που θα σώσουν μια ανθρώπινη ζωή.

Επειδή πάνω απ’ όλα είναι η ανθρώπινη ζωή, οι δημόσιοι λειτουργοί πρώτα από όλους οφείλουν να ενεργούν με μοναδικό γνώμονα την προστασία της.