Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 14:27

Τα λόγια και η πραγματικότητα

Γράφτηκε από τον
Τα λόγια και η πραγματικότητα

 

Υπερήφανος για το έργο του στον τομέα της Υγείας δήλωσε προχθές στο Κοινοβούλιο ο Παύλος Πολάκης.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας υπερασπιζόμενος τον εαυτό του, σε σχέση με μηνύσεις που του έχουν γίνει για συκοφαντική δυσφήμηση, υποστήριξε ότι έχει μεγάλο έργο στον τομέα της Υγείας και γι’ αυτό κάποιοι θέλουν να τον εξοντώσουν πολιτικά. Οι δικογραφίες που έχουν φτάσει γι’ αυτόν στη Βουλή δεν γνωρίζουμε αν προχωρούν στα πλαίσια πολιτικών αντιποίνων, γιατί κι αυτός έχει πει πολλά και εν πολλοίς αστήρικτα, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι δεν γίνονται για το σπουδαίο έργο στην Υγεία! Γιατί πολύ απλά αυτό δεν υπάρχει ή καλύτερα υπάρχει μόνο στην επικοινωνιακή προπαγάνδα του προηγούμενου πολιτικού συστήματος.

Το ωραίο είναι ότι ο Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν την προστασία μέσα από το νόμο περί ευθύνης υπουργών, έτσι ώστε να μην πάει στην τακτική δικαιοσύνη για τη συκοφαντία, αλλά μέσα από τις διαδικασίες της Βουλής. Πρόκειται για τη συνταγματική διάταξη που έχουν χυθεί τόνοι μελανιού και χολής γι’ αυτούς που υποτίθεται ότι την εμπνεύστηκαν, ενώ αυτή υπάρχει σχεδόν από την ίδρυση του ελληνικού κράτους γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο που επικαλείται ο Πολάκης, για να μην τρέχουν στα δικαστήρια οι υπουργοί για... συκοφαντική δυσφήμηση. Ο Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν δίκιο τυπικά που ζητούν την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης, αλλά το χάνουν πολιτικά γιατί έχουν πει πολλά εναντίον της, ενώ έχουν ψηφίσει και την κατάργησή της στο υπό αναθεώρηση Σύνταγμα.

Σε σχέση τώρα με το τεράστιο έργο στον τομέα της Υγείας, η πραγματικότητα αποτυπώνεται στα ρεπορτάζ της «Ε» των τελευταίων ημερών. Το Νοσοκομείο Καλαμάτας οριακά βγάζει τις εφημερίες στις βασικές ειδικότητες παθολόγου, χειρουργού, παιδιάτρου και καρδιολόγου, στην Κυπαρισσία οι εφημερίες δεν βγαίνουν, ενώ το ΕΚΑΒ προσπαθεί με κάποια σάπια ασθενοφόρα να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Αυτό είναι το τεράστιο έργο των 4,5 χρόνων στην Υγεία! Ολα τα άλλα είναι για να ‘χουμε να… λέμε!


NEWSLETTER