Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 16:28

Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις

Γράφτηκε από τον

Οι τοπικοί παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως έχουν αντιληφθεί αυτό που σημειώναμε προ ημερών, ότι δηλαδή η πολιτική τους τύχη είναι συνδεδεμένη με την πορεία των οδικών αξόνων της Μεσσηνίας.

Φαίνεται πως έχουν καταλάβει πως αν δεν προχωρήσουν τα οδικά έργα στα τμήματα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και Καλό Νερό - Τσακώνα η επανεκλογή τους και η υστεροφημία τους κινδυνεύουν.

Η κινητοποίηση των τελευταίων ημερών σε παρασκηνιακό επίπεδο προκάλεσε τις συναντήσεις σειράς παραγόντων με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών. Μέσα λοιπόν από αυτές τις συναντήσεις προκύπτει ότι το υπουργείο θα συνεχίσει τον διαγωνισμό, ανταγωνιστικού διαλόγου - ΣΔΙΤ, που βρίσκεται σε εξέλιξη για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, ενώ δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις για το Καλό Νερό - Τσακώνα. Στο πρώτο έργο υπάρχει ο κίνδυνος της μεγάλης καθυστέρησης λόγω της διαδικασίας του ανταγωνιστικού διαλόγου που έχει επιλεγεί. Για να παραχθεί αποτέλεσμα θα πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες και να υπάρχει στενή και συνεχής παρακολούθηση. Δεν είμαστε αισιόδοξοι για τη σύντομη υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου και αυτό γιατί ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πάρα πολλές. Στο ζήτημα του τμήματος Καλό Νερό - Τσακώνα απαιτείται συνεχής παρακολούθηση, προκειμένου να προωθηθεί η συνολική δημοπράτηση του δρόμου από την Πάτρα μέχρι την Τσακώνα.

Σε κάθε περίπτωση η κινητοποίηση και οι επαφές κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά θα πρέπει να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και διάρκεια. Οπως επανειλημμένα έχουμε επισημάνει, θετικό αποτέλεσμα θα υπάρξει μόνο όταν στους δρόμους μπουν μηχανήματα οδικών έργων. Από χαρτιά και από υποσχέσεις έχουμε όλοι χορτάσει και οι καλές προθέσεις είναι φανερό πλέον πως δεν επαρκούν.