Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 17:22

Οι γραμμές μπαίνουν επιτέλους στο έδαφος

Γράφτηκε από τον
Οι γραμμές μπαίνουν επιτέλους στο έδαφος

Ολα δείχνουν ότι υπάρχει ένα έντονο παρασκήνιο σε σχέση με την τελική χάραξη του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη. Τα φώτα της δημοσιότητας εδώ και καιρό είχαν στραφεί στο τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος, αλλά από ό,τι φαίνεται προβληματισμός υπάρχει και για το τμήμα Σουληνάρι - Πύλος.

Ο προβληματισμός για το συγκεκριμένο τμήμα είναι εύλογος, μιας και η σύνδεση Σουληνάρι - Κορυφάσιο έχει ολοκληρωθεί και προχωρά η κατασκευή τμήματος μέχρι τον κόμβο Ρωμανού - Γαργαλιάνων. Η πραγματικότητα αυτή, σε συνδυασμό με το προχωρημένο στάδιο των μελετών παράκαμψης της Γιάλοβας, δημιουργεί δεδομένα που δεν μπορεί κάποιος να μην τα λάβει υπόψη του.

Η επιλογή νέας χάραξης στο τμήμα Σουληνάρι - Πύλος δείχνει ότι τίποτα δεν έχει ολοκληρωθεί σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του δρόμου. Αυτό που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση λίγες μέρες πριν τις εκλογές δεν ήταν βεβαίως δημοπράτηση συγκεκριμένου δρόμου, όπως κομπορρημονούν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ: Ηταν απλώς η εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένα οδικό έργο το οποίο αποτυπωνόταν με γραμμές στο χάρτη. Τώρα μπαίνουν οι γραμμές στο έδαφος, για να δούμε από πού ακριβώς θα περάσει ο δρόμος.

Η αφαίρεση του τμήματος Σουληνάρι - Πύλος, εφόσον επιλεγεί, δημιουργεί νέα οικονομικά δεδομένα τα οποία επιτρέπουν την επανεξέταση και άλλων στοιχείων του δρόμου. Ανοίγει παράθυρο ευκαιρίας τόσο για το τμήμα Καλαμάτα - Αεροδρόμιο όσο και για κάθετους στα όρια του Δήμου Μεσσήνης, προκειμένου και ο δρόμος να μην ανεβοκατεβαίνει στις σιδηροδρομικές γραμμές και η Μεσσήνη να συνδέεται αρμονικότερα με παραλία και ενδοχώρα.

Ολα δείχνουν ότι το έργο τώρα μπαίνει σε τελική φάση σχεδιασμού. Μέσα στους επόμενους μήνες θα έχει οριστικοποιηθεί το για ποιο δρόμο μιλάμε. Οι γραμμές στο χάρτη θα αποκτήσουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και θα κλείσει έτσι η σεναριολογία για το από πού περνάει ο δρόμος. Αυτό αναμφίβολα είναι ένα μεγάλο βήμα, το οποίο έχει αργήσει.

 


NEWSLETTER