Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 19:14

Ολοι μαζί να βγούμε νικητές από τη μάχη και υγιείς

Γράφτηκε από τον

Εντάξει, οι “Ελληναράδες”, οι κακομαθημένοι και αδιάφοροι συμπατριώτες μας που δεν πειθάρχησαν στα μέτρα, μας οδήγησαν στην απαγόρευση της κυκλοφορίας.


Δεν είμαι εγώ αυτός που θα υποστηρίξει εκείνους που νόμισαν πως έχουμε διακοπές και ξεχύθηκαν στα χωριά τους, με τον κίνδυνο να κολλήσουν τον φονικό ιό στους παππούδες και τις γιαγιάδες που έχουν μείνει στα χωριά και ζουν μόνοι τους.
Ομως, θα σταθώ στα θετικά, στο γεγονός ότι η πλειονότητα του λαού μας υπάκουσε, συμμορφώθηκε, έμεινε στο σπίτι, επέδειξε ατομική και συλλογική ευθύνη. Θα επικοινωνήσω την εικόνα της άδειας πλατείας Ταξιαρχών στο κέντρο της Καλαμάτας, το βράδυ της Παρασκευής, εκεί που άλλοτε τέτοια μέρα η πιτσιρικαρία της πόλης, τα ατίθασα νιάτα συνωστίζονταν και προκαλούσαν φασαρία και αναστάτωση, οι περίοικοι αναγκάζονταν να καλέσουν το 100, για να γλιτώσουν και να επανέλθει η τάξη. Ούτε ένας πιτσιρικάς, καμία “επανάσταση” ή απείθεια από τα νιάτα της πόλης, άφαντη η ψευτομαγκιά. Για να τα λέμε όλα. Μόνο κάποιοι μεγάλοι πήγαν στην εκκλησία για ατομική προσευχή, ευτυχώς, μέσα στα όρια και στα μέτρα.
Δεν είχαμε εδώ -έπαιξε ρόλο η προτροπή του μητροπολίτη Μεσσηνίας να μείνουμε σπίτι- “κρούσματα” απειθαρχίας και ανυπακοής από κληρικούς, όπως στα Κύθηρα ή στην Ηλιούπολη, όπου ιερέας και πιστοί κλειδώθηκαν σε εκκλησάκι κι έκαναν λειτουργία.
Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι τώρα προέχει η υγεία, ο περιορισμός της μετάδοσης του κορονοϊού, η προστασία των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων, όλου του κόσμου, ώστε όλοι μαζί να βγούμε νικητές από τη μάχη και υγιείς. Και μετά θα βρούμε τον καιρό να ξαναγεμίσουμε τις εκκλησίες, να προσευχηθούμε στις εικόνες, να μετάσχουμε στη λειτουργία και στη Θεία Κοινωνία. Υπομονή, ψυχραιμία κι εγκράτεια για τη νίκη στον πόλεμο, για την υγεία μας.
Με τις απόψεις αυτές ήταν λάθος του καθηγητή, του γιατρού, του ανθρώπου Σωτήρη Τσιόδρα η χθεσινή του παρουσία στην εκκλησία για να ψάλει. Και αυτό γιατί ο σπουδαίος καθηγητής εμπνέει, καθηλώνει όλη την Ελλάδα κάθε απόγευμα με την επιστημονική του κατάρτιση, με την ειλικρίνεια και την ανθρωπιά του. Αποτελεί πρότυπο, έχει τη μεγαλύτερη αποδοχή από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο στην πατρίδα μας. Ο κόσμος πιστεύει σ’ αυτόν και τον εμπιστεύεται, τηρώντας με θρησκευτική ευλάβεια την προτροπή και την έκκληση να μείνουμε σπίτι, για να κερδίσουμε τον πόλεμο.