Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 18:10

Ξαφνικά αγάπησαν την Ε.Ε. και τις διαδικασίες της!

Ξαφνικά αγάπησαν την Ε.Ε. και τις διαδικασίες της!

Παρατάξεις και πολιτικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και με κάθε ευκαιρία ζητούν την απομάκρυνση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, περιφέρουν τις τελευταίες μέρες ως Αγιο Δισκοπότηρο υπηρεσιακό έγγραφο της Ε.Ε. σε σχέση με τη διαχείριση απορριμμάτων!

Προφανώς δεν αγάπησαν ξαφνικά την Ε.Ε. και τους θεσμούς της, απλώς το συγκεκριμένο έγγραφο χρησιμοποιείται για μικροπολιτικούς λόγους συγκυριακού χαρακτήρα. Η φασαρία γίνεται δηλαδή μήπως και κολλήσει η διαδικασία και υπάρξει μέσω του μπλοκαρίσματος αναταραχή που ως γνωστόν είναι… υπέροχη κατάσταση για κάθε επαναστάτη που σέβεται τον εαυτό του! Μικρό, θλιβερό, σε βάρος του περιβάλλοντας και του μακροπρόθεσμου συμφέροντος των πολιτών.

Τι λέει αυτό το φοβερό έγγραφο; Ζητεί εξηγήσεις για μία σειρά από ζητήματα που αφορούν τη χρηματοδότηση του έργου διαχείρισης των απορριμμάτων. Δεν πρόκειται για κάτι πρωτοφανές σε σχέση με τη χρηματοδότηση έργων από την Ε.Ε., είναι μία συνηθισμένη πρακτική η οποία ακολουθείται σχεδόν σε όλα τα έργα. Προφανώς θα δοθούν εξηγήσεις, θα απαντηθούν ερωτήματα, θα υπάρξει η γνωστή ευρωπαϊκή… διαβούλευση και θα βρεθεί η φόρμουλα για να προχωρήσει η ΣΔΙΤ απορριμμάτων. Για να μην μπερδεύονται οι συγκυριακοί οπαδοί της Ε.Ε., η διαχείριση μέσω ΣΔΙΤ αποτελεί βασική επιλογή της Ε.Ε., για το ποσό της χρηματοδότησης του κάθε μέρους γίνεται ο καβγάς.

Η Πελοπόννησος βρίσκεται πολύ πίσω στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και στην κυριολεξία δεν μπορεί να χαθεί ούτε μία μέρα. Εχουμε επανειλημμένα υποστηρίξει ότι η λύση με την ΤΕΡΝΑ δεν είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά είναι η μοναδική που μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα. Δεν μπορεί οι δήμαρχοι να σέρνονται στα αυτόφωρα, ούτε τα σκουπίδια μπορούν να καίγονται ανεξέλεγκτα. Να τελειώσουν κάποια στιγμή οι εξυπνάδες και να δούμε πώς θα προχωρήσει άμεσα μια ανεκτή περιβαλλοντικά και οικονομικά λύση. Στη συνέχεια μπορούμε να συζητήσουμε για την παραγωγή ενέργειας από τα σκουπίδια, που προωθείται πλέον ως “πράσινη λύση”, αλλά και για άλλους τρόπους διαχείρισης.