Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 17:54

Μια χαρά τα καταφέρνουμε μόνοι μας!

Μια χαρά τα καταφέρνουμε μόνοι μας!

 

Τα όσα αποκαλύπτονται αυτές τις μέρες σε σχέση με το χειρισμό των δασικών πυρκαγιών είναι ανατριχιαστικά.

Οταν συζητιέται περίπου ως πάγια τακτική η εσωτερική υπονόμευση του ενός ή του άλλου αξιωματικού της Πυροσβεστικής την ώρα της μάχης της πυρόσβεσης, προκειμένου να πάρει κάποιος άλλος προβάδισμα στην ιεραρχία, ομολογείται ένας αδιανόητος κυνισμός. Δεν μιλάμε για αμέλεια και για κακή οργάνωση, αλλά για εγκληματική και σκόπιμη επιδίωξη καταστροφής για προσωπικό όφελος. Ποιοι εμπρηστές και ποιοι οικοπεδοφάγοι; Εδώ στην κυριολεξία βάλαμε τους λύκους να φυλάξουν τα πρόβατα!

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έγινε και αν όντως έγιναν αυτά που υποστηρίζει ο πρώην αρχηγός Πυροσβεστικής στα Κύθηρα και στη Μάνη, για τα οποία δεν έχει και προσωπική γνώση. Ο τρόπος όμως που μιλάει, τα παραδείγματα που φέρνει και η γλώσσα που χρησιμοποιεί δείχνουν ότι στο Μάτι οι άνθρωποι δεν κάηκαν γιατί φύσαγε πολύ, ούτε γιατί είχε αδιέξοδα, αλλά γιατί κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους - ή μάλλον υπολόγιζαν ποιον συμφέρει να εκθέσουν και ποιον όχι. Τόσο κυνικά και τόσο τραγικά είναι δυστυχώς τα πράγματα.

Την ίδια ώρα σημαντική αξία έχουν όσα είπε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τον εξοπλισμό που αγοράστηκε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στη Μεσσηνία και σε άλλες περιοχές. Εξοπλισμός εκατομμυρίων, που ουδέποτε αξιοποιήθηκε, αλλά απαξιώθηκε και αχρηστεύτηκε. Ολα αυτά συνθέτουν την εικόνα ενός κράτους το οποίο δεν μπορεί να οργανωθεί με βάση τον επαγγελματισμό. Να κάνει δηλαδή ο καθένας τη δουλειά του. Ο ένας μεταβιβάζει τις ευθύνες στον άλλο, για να φτάνουμε τελικά στον γνωστό ένοχο κύριο Χατζηπετρή! Η Ελλάδα είναι μια χώρα γεμάτη ανευθυνο-υπεύθυνους, που την ώρα της μάχης ο καθένας κοιτάζει να δει τι θα κερδίσει ή πώς θα καλύψει τα νώτα του. Μην απορούμε λοιπόν γιατί καιγόμαστε και μην ψάχνουμε για συνωμοσίες κατά του έθνους και του λαού: Μια χαρά τα καταφέρνουμε μόνοι μας.