Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020 12:13

Περιμένουμε την συνέχεια κ. περιφερειάρχα

Γράφτηκε από την
Περιμένουμε την συνέχεια κ. περιφερειάρχα

Πολλές σκοτεινές πτυχές, άξιες περαιτέρω έρευνας, παρουσιάζει το πόρισμα των ελεγκτών που μελέτησαν την λειτουργία της εταιρείας “Πελοπόννησος Α.Ε.” επί Τατούλη.

Στην έκθεση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο περιφερειάρχης Παν. Νίκας φαίνεται ότι το βασικό όργανο άσκησης πολιτικής του πρώην περιφερειάρχη λειτουργούσε “σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις της Περιφέρειας για χρηστή διοίκηση και συνετή διαχείριση του δημόσιου χρήματος”. Για παράδειγμα για την διοργάνωση μιας μόνο έκθεσης για την οποία δαπανήθηκαν 71.109,19 ευρώ, τα 62.350 αφορούσαν αμοιβές δημοσιογράφων!

Η έκθεση των ελεγκτών επιβεβαιώνει εκ των υστέρων τις διάφορες φήμες που κυκλοφορούσαν επί περιφερειάρχη Τατούλη σύμφωνα με τις οποίες γίνονταν κατατμήσεις έργων για να δοθούν στη συνέχεια με απ’ ευθείας αναθέσεις ενώ το μητρώο αναδόχων παρουσίαζε σημαντικές ελλείψεις και μπορούσε να εγγραφεί κάποιος χωρίς έλεγχο εμπειρίας ή επαγγελματικών προσόντων. Χωρίς ουσιαστικό έλεγχο λειτουργούσε και η επιτροπή παρακολούθησης και παραλαβής έργων λέει μεταξύ άλλων το πόρισμα των ελεγκτών.

Μετά από όλα αυτά η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πρέπει να κάνει γνωστές τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί για καταλογισμό οικονομικών ή ποινικών ευθυνών. Για να μην έχουμε άλλη μια λειψή αποκάλυψη για τα έργα και τις ημέρες του επί δύο τετραετίες περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη που του έφταιγαν όλοι οι άλλοι ενώ ο ίδιος δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του!

“Ε”


NEWSLETTER