Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 20:14

Να αποδείξουν ότι μπορούν   

Γράφτηκε από τον
Να αποδείξουν ότι μπορούν   

 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας μετρώντας σωστά το πολιτικό κόστος έκανε στροφή και τάχθηκε υπέρ του αιτήματος ανασκαφής της πλατείας Υπαπαντής.

Το στοίχημα τώρα για τον ίδιο και τη δημοτική αρχή είναι η υλοποίηση της συγκεκριμένης ανασκαφής αλλά και η ολοκλήρωση της ανάπλασης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αρκεί όπως στη Ναυαρίνου να παίρνεις πίσω τα μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας, πρέπει να αποδείξεις ότι μπορείς να παράγεις και έργο. Στη Ναυαρίνου είναι εύκολο να αφήσεις τα πράγματα ως έχουν και να μην κάνεις τίποτα τα επόμενα χρόνια. Στην περίπτωση της πλατείας Υπαπαντής όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Αν αρχίσουν τα σκαλίσματα και μείνουν τίποτα τρύπες ανοιχτές για 4-5 χρόνια και μπλοκάρει η ανάπλαση, το πολιτικό κόστος που θα υποστεί η δημοτική αρχή θα είναι τεράστιο.
Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι η ανασκαφή και η ανάδειξη των αρχαίων στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας είναι ένα σημαντικό έργο, τόσο για την ιστορία της πόλης όσο και για την ανάδειξη της συγκεκριμένης περιοχής. Θα πρέπει όμως ταυτόχρονα να γίνει κατανοητό από όλους ότι πρόκειται για μία παρέμβαση η οποία θα απαιτήσει χρόνο και μία εντελώς νέα μελέτη ανάδειξης του χώρου. Αν κάποιοι έχουν στο μυαλό τους ότι θα βάλουν δυο τζάμια σε δυο πέτρες σε μια γωνία της πλατείας -κυριολεκτικά για τα μάτια του κόσμου- πολύ φοβόμαστε ότι σύντομα θα βρεθούν προ εκπλήξεων!
Σε κάθε περίπτωση είναι θετικό το ότι τα πράγματα κινούνται πέρα από το συνηθισμένο και το προβλέψιμο. Οι όποιες δυσκολίες αργά ή γρήγορα θα ξεπεραστούν και θεωρούμε ότι στο τέλος θα βγουν ωφελημένοι η πόλη και οι πολίτες. Η δημοτική αρχή Καλαμάτας οφείλει να ολοκληρώσει σε εύλογο χρονικό διάστημα την ανάδειξη των αρχαίων και την ανάπλαση της περιοχής. Αν τα καταφέρει θα έχει κερδίσει σημαντικό πολιτικό όφελος. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποδειχθεί ότι όταν σέρνεσαι πίσω από τα γεγονότα απλώς αυτοκτονείς πολιτικά.


NEWSLETTER