Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 18:30

Οι φωτογραφίες μπορούν να περιμένουν

Γράφτηκε από τον
Οι φωτογραφίες μπορούν να περιμένουν

Οι πολιτικές εθιμοτυπικές επισκέψεις, που συνήθως γίνονται μόνο για να βγει μία φωτογραφία, αποτελούν μία δικαιολογημένη επικοινωνιακή στρατηγική σε περιόδους χαλαρότητας και «ξηρασίας» γεγονότων.

Οταν υπάρχει δηλαδή χρόνος και δυνατότητα να «εορταστεί» το γεγονός της ανάληψης μιας θέσης ευθύνης και να ανταλλαγούν φιλοφρονήσεις που τις περισσότερες φορές είναι… για τα μάτια του κόσμου. Σε περιόδους όμως κρίσης, που το κάθε λεπτό από το χρόνο ενός υπεύθυνου είναι πολύτιμο, δεν μπορεί να σπαταλάται σε εθιμοτυπικές συναντήσεις και κενές περιεχομένου δηλώσεις. 

Ο δήμαρχος Καλαμάτας επισκέφθηκε τη μέχρι προχθές αντιδήμαρχό του για να της ευχηθεί καλή επιτυχία ως διοικήτριας του Νοσοκομείου. Η επίσκεψη έγινε προφανώς για λόγους πολιτικής αβρότητας και για να βγει η φωτογραφία. Το θέμα όμως αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο δεν είναι οι δημόσιες σχέσεις και τα καλωσορίσματα, αλλά η εντατική δουλειά έτσι ώστε να κλείσουν οι τρύπες που υπάρχουν και να μπορέσει το ίδρυμα να αντιμετωπίσει τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Η κατάσταση με τον κορονοϊό επιβάλλει τη σύνταξη ενός νέου σχεδίου δράσης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με ενίσχυση όπου υπάρχει έλλειμμα, προκειμένου αυτό να αντέξει την αναμενόμενη πίεση τις επόμενες εβδομάδες. Η επικέντρωση σε αυτό έχει αξία και αυτό αναμένει πλέον ο κάθε Μεσσήνιος.
Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε προχθές την απαγόρευση της κυκλοφορίας στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της Γαλλίας μετά τις 9 το βράδυ, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι συναθροίσεις και η μετάδοση του κορονοϊού. Οταν αυτό συμβαίνει σε μια χώρα με ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, αντιλαμβάνεται εύκολα ο καθένας πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα στη χώρα μας τις επόμενες εβδομάδες. Αυτά που συμβαίνουν στη Γαλλία μας υποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν εύκολες συνταγές. Χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και προσαρμογή όλων στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Το βασικότερο, να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι απαιτείται επικέντρωση στο στόχο με λιγότερα λόγια και περισσότερη δουλειά. Οι φωτογραφίες μπορούν να περιμένουν.

 


NEWSLETTER