Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 18:03

Δεν είμαστε έρμαια του ιού, μπορούμε να τον νικήσουμε

Δεν είμαστε έρμαια του ιού, μπορούμε να τον νικήσουμε

Του Ντίνου Πλεμμένου

Το... φλερτ με το “κίτρινο” εξελίχθηκε σε... ειδύλλιο. Πριν μια εβδομάδα με τον πρώτο διψήφιο αριθμό κρουσμάτων στη Μεσσηνία ο τίτλος του ρεπορτάζ της “Ε” προειδοποιούσε. Και δυστυχώς επαληθεύτηκε. Δεν είναι τυχαίο ούτε έγινε από μόδα, επειδή δηλαδή σε όλη την Ελλάδα τα πράγματα δεν πάνε καλά. Βάλαμε κι εμείς το χεράκι μας, δεν προσέξαμε όσο έπρεπε και δεν ξέρω αν θα το κάνουμε από εδώ και πέρα που γίναμε γείτονες με το “πορτοκαλί”.
Φίλοι μου τα πράγματα δεν πάνε καλά σε όλη την Ελλάδα και εμείς δεν εξαιρούμεθα, επειδή μέχρι χθες ήμασταν από τις λιγότερο μολυσμένες περιοχές. Ας δούμε τα πράγματα με περισσότερη ευθύνη. Ιδίως όσοι έχουν πάντα κάτι διαφορετικό να πουν, είτε για την... βαρβαρότητα της μάσκας είτε για τον περιορισμό στην διασκέδαση, είτε για οτιδήποτε άλλο δεν συμφωνεί με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και της κυβέρνησης. Δεν θέλουμε -και αν θέλουμε δεν μπορούμε- να σας αλλάξουμε γνώμη. Ενα πράγμα σας ζητάμε, πειθαρχήστε στα μέτρα και δείξτε την ανάλογη υπομονή. Δεν θα περάσουν αιώνες μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, σύντομα όπως όλα δείχνουν θα έχουμε διαθέσιμα εμβόλια και σταδιακά όλα θα αποτελέσουν έναν ιστορικό εφιάλτη.
Ας μιλήσουμε λοιπόν όλοι με την συνείδησή μας και όχι με το θυμικό μας, έτσι ώστε να δούμε τα πράγματα πιο ψύχραιμα. Με αυτό τον τρόπο θα προφυλαχθούμε οι ίδιοι, θα προφυλάξουμε τους διπλανούς μας και την οικογένειά μας, με σίγουρο αποτέλεσμα να μειώσουμε τα κρούσματα και όταν θα έλθουν τα εμβόλια να μπούμε πιο εύκολα στην κανονικότητα.
Πάντως, πέρα από τις παρακλήσεις και τις νουθεσίες, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, ο Νοέμβριος θα είναι ένας καθοριστικός μήνας για να μετρήσουμε την υπευθυνότητά μας και να αναμετρηθούμε με τον κορονοϊό. Μπορούμε να σταθούμε απέναντι στην πανδημία και με σώφρονες κινήσεις να της δείξουμε τα δόντια μας. Δεν είμαστε έρμαια του ιού, έχουμε κι εμείς την δύναμη να τον αντιμετωπίσουμε. Ας το κάνουμε και ας μην μας ξεφεύγει ο στόχος και ας μην τα ζητάμε όλα από την κυβέρνηση. Αν η κυβέρνηση τα κάνει όλα καλά θα έχουμε κι εμείς το κέρδος μας, αν η κυβέρνηση κάνει μεγάλα λάθη θα... πεθάνει. Πρέπει να πεθάνουμε κι εμείς μαζί της;
Ας πάρουμε λοιπόν την τύχη μας στα χέρια μας. Και θα νικήσουμε.