Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 13:36

Lockdown και χριστουγεννιάτικα ψώνια

Γράφτηκε από την
Lockdown και χριστουγεννιάτικα ψώνια


Νίκος Τσουμπράκος

Η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα τις τελευταίες μέρες φαίνεται πως δεν είναι στο βαθμό που περίμενε η κυβέρνηση ώστε να αποτρέψει μια νέα παράταση του lockdown, το οποίο σύμφωνα με τις έως τώρα ανακοινώσεις λήγει στις 7 Δεκεμβρίου.
Τα φετινά Χριστούγεννα λοιπόν θα είναι διαφορετικά για όλους μας, επηρεάζοντας εκτός των άλλων τις εορταστικές αγοραστικές τάσεις και στρέφοντας αρκετό κόσμο στο διαδίκτυο. Στατιστικές και έρευνες αποτυπώνουν ξεκάθαρα αυτή τη στροφή των καταναλωτών στα ηλεκτρονικά καταστήματα.
Φυσικά για πολύ κόσμο οι διαδικτυακές αγορές δεν είναι κάτι καινούργιο. Αρκετοί άνθρωποι ψώνιζαν ηλεκτρονικά πολύ πριν την έναρξη της πανδημίας, αναζητώντας μεγαλύτερο εύρος επιλογών και προσφορές. Οι υπόλοιποι, πριν προχωρήσουν σε αυτή την επιλογή, θα πρέπει να φροντίσουν να ενημερωθούν για τους κινδύνους που κρύβουν οι αγορές από άγνωστα εμπορικά σήματα στο διαδίκτυο.
Παράλληλα, υπάρχει και η έξαρση του ηλεκτρονικού παρεμπορίου την οποία έθιξε μόλις χθες ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης, στην επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη, κάνοντας λόγο για πλήγμα στις εμπορικές επιχειρήσεις από αθέμιτο ανταγωνισμό.
Οι αγορές μόνο από νόμιμα ηλεκτρονικά καταστήματα και οι ασφαλείς μέθοδοι πληρωμής είναι οι βασικές συστάσεις για να αποφύγουμε τις παγίδες.
Πέρα όμως από τους κινδύνους των διαδικτυακών αγορών, αυτό που θα πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας όσον αφορά τα φετινά χριστουγεννιάτικα ψώνια είναι η ανάγκη στήριξης της τοπικής οικονομίας, η οποία είναι μεγαλύτερη από ποτέ.
Ερευνες λένε ότι σχεδόν οι μισοί καταναλωτές ψωνίζουν με κύριο γνώμονα τη στήριξη της τοπικής οικονομίας. Είναι ένα στοιχείο που δεν πρέπει να αγνοεί κανένας αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη για το μέλλον περίοδο. Θα πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε την τοπική οικονομία, συμβάλλοντας στο βαθμό που μπορεί ο καθένας ώστε το τέλος της μεγάλης αυτής περιπέτειας να βρει τη Μεσσηνία όρθια.


NEWSLETTER