Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 17:50

Να ανοίξει η συζήτηση για το περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα

Γράφτηκε από τον
Να ανοίξει η συζήτηση για το περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα

Είναι από τα σημαντικά θέματα της πόλης και του Δήμου Καλαμάτας και πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα.

Ο λόγος για το περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στην ανατολική πλευρά του χειμάρρου, από το Ανοιχτό Θέατρο έως το γήπεδο “Γιώργος Λουκαρέας” και το πεδίο βολής.
Πρόκειται για μια περιοχή με μοναδική φυσική ομορφιά που έχει βάναυσα πληγωθεί από τα συνεργεία του δήμου και της ΔΕΥΑΚ, που έχουν εγκατασταθεί εκεί και άλλες επιβαρυντικές παρεμβάσεις που την έχουν μετατρέψει σε σκουπιδότοπο.
Το ξεκαθάρισμα είναι απαραίτητο, καθώς στα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια αποφασίστηκε να παραμείνει εκεί ο μοναδικός χώρος εναπόθεσης κλαδεμάτων, ενώ ακούστηκε και πάλι το θέμα της δημιουργίας του νέου νεκροταφείου. Επιπλέον, στον Αγιο Ιωάννη τον Καρβούνη στην ευρύτερη περιοχή του πάρκου αποφασίστηκε να φτιαχθεί η καινούργια μεγάλη δεξαμενή ύδρευσης της πόλης, που θα συμβάλει στη διευκόλυνση της υδροδότησης και του Δήμου Δυτικής Μάνης.
Για όλα αυτά, το θέμα του περιβαλλοντικού πάρκου του Νέδοντα πρέπει το επόμενο διάστημα να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Να ανοίξει ο διάλογος για το τι πρέπει να γίνει. Να ξεκινήσει η διαβούλευση που θα οδηγήσει σε αποφάσεις για το μέλλον της περιοχής. Να ξεκαθαρίσει αν πρέπει να τροποποιηθεί το ΓΠΣ που προβλέπει εκεί το νέο νεκροταφείο και την παραμονή του πεδίου βολής. Να αποφασιστεί πώς θα υλοποιηθεί η δημιουργία του περιβαλλοντικού πάρκου. Να συμφωνηθεί αν και πώς θα γίνει μελέτη για την αναβάθμιση και την ανάδειξη του χώρου. Να δρομολογηθεί η απομάκρυνση των συνεργείων του δήμου και της ΔΕΥΑΚ και ο χώρος εναπόθεσης των κλαδεμάτων.
Οποιος αμφιβάλλει για τη δυναμική και την τεράστια προοπτική ανάπτυξης του προικισμένου από τη φύση χώρου, δεν έχει παρά να ανηφορίσει προς τη Μονή Βελανιδιάς και να βρει τη θέση θέασης που θα τον θαυμάσει.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας οφείλει να συζητήσει και να αποφασίσει αν το περιβαλλοντικό πάρκο μπορεί να συνυπάρξει με το νέο νεκροταφείο της πόλης. Γιατί η Καλαμάτα έχει ανάγκη από αξιοπρεπές νεκροταφείο που θα σέβεται τους νεκρούς.
Είναι ώρα να ανοίξει η συζήτηση για το περιβαλλοντικό πάρκο του Νέδοντα.


NEWSLETTER