Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 14:36

Οι χώροι στάθμευσης πέριξ της παραλιακής ζώνης της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Τη διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης σε οικόπεδο δυτικά του Δημοτικού Σταδίου προωθεί ορθώς ο Δήμος Καλαμάτας, κίνηση απαραίτητη, που θα έρθει να λύσει διάφορα ζητήματα.

Πέρα όμως από την πρακτική διάσταση του ζητήματος, δηλαδή των θέσεων στάθμευσης που θα παρέχονται στα εκατοντάδες άτομα, που καθημερινά χρησιμοποιούν το Στάδιο για την άθλησή τους, η παρέμβαση αυτή πρόκειται να βελτιώσει και την άθλια κατάσταση, που δημιουργείτο από το γεγονός ότι έως τώρα ο χώρος ήταν χωμάτινος. Ετσι, είτε τα οχήματα σήκωναν σκόνη, είτε τις βροχερές ημέρες οι λούμπες με τα νερά καθιστούσαν το χώρο αδιάβατο δημιουργώντας μία κατάσταση, που μόνο τιμητική δεν ήταν.
Η διαμόρφωση αυτού του χώρου στάθμευσης όμως θα πρέπει να είναι η αρχή αντίστοιχων παρεμβάσεων, οι οποίες με χρονικό ορίζοντα το προσεχές καλοκαίρι θα πρέπει να αποδοθούν στους πολίτες, που θα κινούνται στην παραλιακή ζώνη. Κι αυτό ανεξάρτητα από την όποια λύση θα επιλεγεί για την κυκλοφορία στην οδό Ναυαρίνου.
Οι επαρκείς θέσεις στάθμευσης σε συνδυασμό με την προσαρμογή των δρομολογίων της αστικής συγκοινωνίας, όποιο κυκλοφοριακό μοντέλο κι αν επιλεγεί, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για μία επιτυχημένη θερινή περίοδο στην παραλιακή ζώνη. Μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί η ισορροπημένη μετακίνηση των πολιτών στην παραλιακή ζώνη, η οποία τα τελευταία χρόνια “αναστενάζει” από τον αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο.
Τέλος, θυμίζουμε ότι μπορεί να διανύουμε περίοδο ειδικών συνθηκών λόγω πανδημίας, όμως επειδή ο καιρός περνάει πολύ γρήγορα, ας μπει στο τραπέζι της συζήτησης από νωρίς φέτος το πλάνο για τη θερινή περίοδο στη Ναυαρίνου, ώστε να υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος για την επιλογή των βέλτιστων λύσεων.